Нова клатушка радва животните в старозагорския зоопарк

26734
Снимки:

С нова атракция се сдоби старозагорският зоопарк. Близо 25 кози, муфлони, тибетският як Найден и понитата Звезда и Пантофка се радват на нова придобивка – клатушка тип „везна", съобщава пресцентърът на община Стара Загора.

Забавната дървена люлка е дело на работещите в зоопарка, които през следващите седмици ще изработят още няколко развлекателни съоръжения, сред които и имитация на кладенец с навес, облицован с камъни, от който ще тече вода.

Древните ленивци похапвали морски храни

Гигантските ленивци - древни сухоземни бозайници, чиито наследници живеят по дърветата, са обичали да похапват морски храни. Тези жив...

Животните съжителстват заедно на територия от 5 дка и са една от любимите атракции на посетителите, тъй като са много дружелюбни и жадни за внимание, се казва още в съобщението.

Идеята за новите развлекателни за животните съоръжения дойде от публикация и видео, качени от старозагорец в сайта на платформата „Моята е-община”.

Животните са любопитни и обичат развлеченията, промяната и обогатяването на средата, в която живеят, казва директорът на зоопарка д-р Радослав Михайлов. В момента много от по-възрастните животни се сдобиват с малки и особено яренцата, които са изключително игриви, ще се забавляват на воля.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com