Нова мода – ДАУНШИФТЪР: напускаш работа и си гледаш кефа

9779
Нова мода – ДАУНШИФТЪР: напускаш работа и си гледаш кефа
Снимка: https://pixabay.com

Хората по света винаги са били различни, следователно и възгледите и целите им в живота. Но смеем да обособим 2 важни и основни линии, по които поема по-голяма част от населението. Първата е линията на кариеристите, които цял живот учат, надграждат се и се стремят да си намерят добра и доходоносна работа, която да удовлетворява нуждите им. Втората обаче съвсем не мисли така, а с какво се характеризират този тип личности, прочетете в следващите редове.

Кои са така наречените „дауншифтъри“?

Дауншифтърите всъщност са хора, преминали през първата линия, която обособихме, достигнали определени успехи в работен аспект, но решили да преобърнат живота си и да я карат по-спокойно. В даден момент те просто решават да посветят цялото си време за самоусъвършенстване и практикуване на любими хобита.

Снимките увеличават удоволствието от преживяното

Навикът да се снимат приятни събития увеличава полученото от тях удоволствие. Вкусната закуска изглежда още по-вкусна, снимките от разх...

Причините за този житейски обрат могат да бъдат свързани както с неудовлетвореност от работата, така и с претоварване или не са били достатъчно оценени от работодателите. Те започват да си задават въпроси за важността на дейностите, които вършат и какъв е смисълът им в битието. Според тях кариерата пречи на стабилните семейни отношения и хармонията със себе си. Те предпочитат да се насочат изцяло към собствените си интереси, вместо да работят за някого друг.

Разбира се, тези хора не започват да живеят в бедност и да останат без приходи, но насочват енергията си към дадена работа или бизнес, изграден от тях, който смятат, че не изцежда цялата им енергия, не отнема ценното им време и не ги кара да живеят само за материалните блага. 

Какви са причините да се превърнем от работохолик в дауншифтър?

Разбира се, нищо не е случайно и ако животът ни е бил безпроблемен, малко вероятно е да го преобърнем на 100%. Ето и кои са най-честите причини, поради които човек решава да поеме тази сериозна крачка:

Прегряване

Хормонът на семейното щастие действа на околните като марихуана

Окситоцинът – хормонът на семейното щастие, ни кара да усещаме удоволствие при общуване с приятели и други хора благодарение на т...

Рано или късно напрежението си казва думата и всеки човек изпушва. Дългите 10-12-часови смени играят огромна роля за това. Липсата на почивка, на социален живот не могат да бъдат компенсирани от натрупаните материални блага, тъй като човек няма време да им се порадва.

Не сте избрали правилната професия

Това също е значим фактор, който би ни довел до мисълта да прекратим тази монотонна рутина и ежедневно да ходим на работа, която мразим. 

Искаме да избягаме от реалността или не сме изживели младините си правилно

Ако работите от много малки, е нормално да ви липсват някои забавления, които връстниците ви тогава са имали. Имате чувството, че ежедневието ви е прекалено сиво и мрачно и предпочитате да избягате някъде, където ще намерите спокойствие и удовлетвореност за душата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com