Новата прахосмукачка - Roborock Q7 Max - информация и ревю

9031
Новата прахосмукачка - Roborock Q7 Max - информация и ревю
Снимка: mobisector.com

Какво може да очакват потребителите от Roborock Q7 Max?

Чисто новият робот прахосмукачка Roborock може да бъде идеалният домакински спътник, ако имате по-малък бюджет. В сайта Mobisector.com може да откриете модела - Roborock Q7 Max , като не е маловажно и да се посочи, че роботът за първи път влиза в сегмента на прахосмукачките от среден клас. Става дума за по-евтино решение за хора, които се нуждаят от помощник за редовно почистване на жилището. Въпреки че не е първокласен вид прахосмукачка робот, моделът Q7 Max е премиум в средния клас.

И S7, и Q7 Max имат литиево-йонна батерия от 5200 mAh. Q7 Max може да работи без прекъсване до 3 часа с едно зареждане, осигурявайки до 300 кв.м площ за почистване. Уредът разполага с HEPA филтър, което е добра новина за потребителите.

Може да се ползва за сухо и мокро почистване на пода, но не е добър за зони с килими. За разлика от S7, където резервоарът за вода и кошчето са разделени, Q7 Max ги комбинира в едно, за да увеличи капацитета на резервоара за вода. И S7, и Q7 Max имат 470 ml за кошчето, докато за резервоара за вода S7 има 300 ml, а при Q7 Max - 350 ml.

Auto-Empty Dock Pure - това допълнително устройство трябва автоматично да отстранява праха в торбата за прах на приставката, когато е пълна. Което означава още по-малко време за почистване на кошчето за прах.

Смукателната сила на Q7 Max е изключителна за прахосмукачка робот от среден клас. Компанията производител в техническото описание сочи, че Q7 е оборудван с 4200Pa мощност на засмукване. За по-добро сравнение, прахосмукачките роботи работят в диапазона от 2000 до 4000 Pa, При 4200Pa, силата на засмукване на Q7 Max е много по-силна от всички предишни модели Roborock, които варират от 2000Pa за S5 и S6 и 2500Pa за S7.

Уредите Roborok на Xiaomi са известни с това, че могат да почистват праха и да избърсват мръсотията с едно движение - и Q7 споделя това. Режимът за почистване е въоръжен с електронна помпа с няколко нива на водния поток, които могат да бъдат регулирани.

Прецизните сензори правят този модел изключително прецизен при картографирането на жилищната площ за почистване. Q7 Max е оборудван със същия PreciSense Precision LiDAR като от по-висок клас. Почистващият робот може да картографира и да навигира в дома, използвайки набор от сензори, поставени около, отгоре и под уреда. Той може да открива стълби, мебели и стени, за да избегне сблъсъци, но кабелите и проводниците все още са проблем за него. Roborock Q7 Max е в състояние да персонализира графици за почистване за всяка стая, просто като се зададе часа в приложението. По същия начин е възможно да бъдат зададени и забранени зони, зони без почистване и всякакви други персонализации. Прахосмукачката робот също така проектира 3D карта на жилището с всички мебели, които има наоколо, така че да е видно къде точно се намира роботът. За разлика от своя предшественик S5, Q7 Max няма камери, но 3D картата компенсира това.

Както при последните поколения роботи прахосмукачки, които са на пазара, Q7 Max реагира на гласови команди, ако е свързан с Alexa, Google Home или Siri. Разполага и с доста добро интуитивно приложение за телефон.

Производителят Xiaomi определено е създал ефективен робот за почистване на изключително привлекателна цена. Ако всичко, от което се нуждаете, е ефективен робот за почистване, който може да планира елементарни задачи за почистване, този модел е готов за това. Той си върши чудесно работата и човек наистина с негова помощ се спасява от почистването на пода по-най-добрия на чин на перфектна цена. Въпреки че не е от най-високия клас устройства, Roborock Q7 Max е отличен домашен асистент, който безкомпромисно ликвидира мръсотията в стаите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com