Новоизмислена техника, която ще ви отърве от стреса и проблемите

1033
Новоизмислена техника, която ще ви отърве от стреса и проблемите
Снимка: iStock/Guliver

Нека ви разкажем как действа тази новоизмислена техника, за да се отървете от стреса и проблемите. А дали трябва да й се доверите, нека попитаме един експерт.

Факт №1. "Аксес Бар" (от английски Access "достъп" и Bar "панел") е метод за "достъп до контролния панел" на чувствата, мислите, нагласите или учението на 32 енергийни точки върху главата на човека, с въздействието на който се освобождават енергийни и емоционални блокажи, намаляват се нивата на стрес и се подобрява общото състояние.

Факт № 2. Методът "Аксес Бар" е познат в Америка и Европа от 90-те години на ХХ век. Негов изобретател е американският писател и лектор Гари Дъглас.

Факт № 3. В основата на учението на Гари Дъглас стои идеята "осъзнай това, което вече знаеш". Според създателя на това направление всеки човек първоначално знае от какво се нуждае и как да го постигне. След това обаче стресовете, личните убеждения, собствените или наложените очаквания и нагласи, които се залагат през живота, могат неусетно да повлияят на човека, задавайки механизмите на неговото поведение или мислене.

След прилагането на метода Access Bars, който все още често се сравнява с изтриването на ненужни файлове от твърдия диск на компютъра, изобретателят и последователите на това направление обещават не само усещане за лекота и радост, но и промяна на целия живот към по-добро.

Факт № 4. Сеансът на Access Bars трае около час или час и половина и се състои в нежно натискане на точки, разположени над мозъчната кора, над онези области на мозъка, които са отговорни за определени аспекти на човешкия живот. Чрез такъв точков енергиен масаж се постига дълбока релаксация в определени области на мозъка.

Защо огладняваме толкова много, когато сме под стрес

Факт № 5: Точките, върху които се въздейства по време на сеанса Access Bars, отговарят за такива аспекти на живота като възприятие, чувства, чувство за контрол, творчество, благодарност, изцеление, надежди, мечти, спокойствие, сила, добродетел, мир и дори финансово благополучие.

Факт № 6: Сеансите се провеждат от фасилитатори. Това са хора, които са преминали специално обучение за този вид енергиен масаж на главата.

Факт № 7. Възможно е да се опитате сами да направите такъв масаж, но само че не като натискате съответните точки, а като ги назовавате, като по този начин започвате процеса на освобождаване от блокажите в един или друг аспект на живота.

Факт № 8: Хората, които са изпробвали метода Access Bars, разказват преди всичко за пълната релаксация, която изпитват след сеанса. И въпреки че всеки преживява този масаж на енергийните точки по различен начин, мнозина потвърждават подобрение в определени аспекти на живота си.

Факт № 9. Привържениците на метода Access Bars обещават положителни промени в областта на взаимоотношенията, сексуалния живот, усещането и приемането на себе си, облекчаване на страховете и стреса, облекчаване на сърдечните болки и безсънието.

Факт № 10. Официално не съществуват противопоказания за метода Access Bars. Според Гари Дъглас най-лошото нещо, което може да се случи по време на сеанса, е човек да получи приятен масаж на главата. Някои критици обаче сравняват "Аксес Барс" с култ и призовават да не се гмуркаме с главата напред в това направление, свеждайки положителните ефекти на този метод до плацебо ефект.

Според резултатите от изследванията на учени от Федералното политехническо училище в Лозана се оказва, че преживените шокиращи събития, посттравматичният стрес могат да предизвикат сериозни психични проблеми.

Според изследователите е необходимо да се продължи търсенето на методи за лечение на стресовите спомени, дори и те да са се случили отдавна. И така, най-важната роля в лечението е така нареченото "пренаписване" на информацията за преживения страх, за което отговаря определена група неврони.

Ако имате тези 3 симптома - значи сте подложени на силен хроничен стрес

В историята на човечеството това е измислено много: хомеопатия, остеопатия, су-джок, джен-джу, холотропно дишане, прочистване от токсини... И винаги има пациенти, които вярват в това. И сред лекарите има привърженици на тези практики. Всичко това няма нищо общо с лечението, включително и с Access Bars.

Първо, изобретателят няма медицинско образование - той е писател и оратор, т.е. човек, който е свикнал да доминира в тълпата. Всъщност той е гений, защото без образование, което би трябвало да отнеме поне 6-10 години, без практически опит в медицината, ама поне 10-15 години, е изобретил нещо, което с едно докосване на главата на пациента решава проблемите на "възприятието, усещането, чувството за контрол, творчеството, благодарността, изцелението, надеждата, мечтите, спокойствието, силата, добродетелта, мира и дори финансовото благополучие".

Второ, всяко релаксиращо докосване на главата успокоява и облекчава стреса. Но абсолютно всеки може да се справи с тази процедура. Помолете някого, с когото имате топли отношения, да ви направи масаж или просто да ви погали по главата - ефектът ще бъде същият, а портфейлът ви ще остане в безопасност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Желязната лейди: 4 начина да спечелите сърцето на жената Скорпион

Как да балансирате между връзката с партньора и приятелите си

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии
Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

В сферата на астрологията има определени зодиакални знаци, които често ни карат да се чешем по главите в недоумение. Нека се потопим в енигматичния...