Огладняваш ли честo? Виж защо!

5991
Огладняваш ли честo? Виж защо!
Снимка: iStock

Мислите ли, че имате превъзходен апетит? Винаги ли приемате допълнителна порция и никога не отказвате храна? Може би правите една от основните грешки при съставянето на своята диета. Или може би причината се крие там, където никога не бихте очаквали да бъде.

Разберете защо все още сте гладни след хранене, защото това е проблем, който застига много хора. А той може да доведе до покачване на теглото, занижено самочувствие и, най-лошото – редица здравословни проблеми.

Гладът под контрол. Прости начини да намалим апетита

СЗО бие тревога: вредните хранителни навици водят до наднормено тегло, което на свой ред усложнява протичането на КОВИД. Проблемът се у...

Защо винаги сте гладни?

1. Съставяте ястията си неправилно и не си осигурявате всички необходими съставки. Пълноценната храна трябва да включва протеини, сложни въглехидрати, здравословни мазнини и фибри. Важно е вашата чиния да включва здравословни и засищащи зеленчуци. Често проблемът е твърде малко калории. Умишлено намаляваме порциите и след това гладуваме или наваксваме закуски.

2. Пиете твърде малко вода. Течностите изпълват стомаха и намаляват чувството на глад. Често погрешно мислим, че имаме нужда от нещо за ядене, когато всъщност просто сме жадни. Ако не поддържате тялото си достатъчно добре хидратирано, ще чувствате повече глад.

3. Чувствате се тъжни поради някаква причина. Понякога не гладът, а апетитът ви кара да ядете повече. С лакомства често подобряваме настроението си или облекчаваме стреса. Понякога е достатъчно да видите десерт по телевизията или да го помиришете, докато минавате покрай пекарна, за да се почувствате много гладни веднага, след като прилично сте хапнали.

3 неочаквани причини, които провокират чувство на глад

Чувството на глад е трудно да се контролира и съответно то е главният виновник за наднорменото тегло. Но в случая е важно да разберете...

4. Вашата диета може да е проява на лош вкус, ако е прекалено ограничаваща. Ако продължавате да се отказвате от любимата си храна, апетитът ви расте. Все пак изкушението е толкова силно, че му се поддавате все в един момент – рано или късно. Гладуването или отказването от любимите ви храни може да доведе до пристъпи на глад. Не забравяйте, че храненето трябва не само да задоволява нуждите на тялото, но и да ви доставя удоволствие.

5. Ядете твърде бързо. Ако консумирате порцията си с експресно темпо, мозъкът няма да може да изпрати съобщението, че вече сте сити. Диетолозите съветват да изчакате 20-30 минути след хранене и чак тогава да вземете още. Ако все още се чувствате гладни, разбира се.

6. Не спите достатъчно. Липсата на сън причинява повишен апетит.

7. Болни сте. Има няколко заболявания, които се проявяват под формата на постоянен апетит. Ако усещате, че ядете твърде много и сте гладни през цялото време, независимо дали напълнявате или не, си струва да отидете на лекар. Рутинните тестове могат да разкрият причината за прекомерния ви апетит.

Какви са причините да ни се похапва постоянно и как да СПРЕМ това

Има моменти, в които всичко, за което мислим, е храна и още храна. Тази мисъл ни отвежда до хладилника, което не е препоръчително, ако ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно