Отглеждам го у дома, но не знаех, че може да ме пази от болести

7862
Отглеждам го у дома, но не знаех, че може да ме пази от болести
Снимка: https://pixabay.com

Тук ще ви запознаем с грижите и ползите в отглеждането на Красула, по – познато като Дървото на живота. Това растение може да се срещне в почти всеки дом поради непретенциозния си характер, което означава, че е сравнително лесно за отглеждане. Освен че е допълнение към интериора, Дървото на живота носи със себе си и много ползи за нашето здраве. Вижте какви са те и как правилно да се грижите за това растение.

Произходът на Красула е Южна Африка, което означава, че предпочита по – високите температури. През летния сезон може да го разположите на терасата си, но през зимата задължително трябва да е в помещение, където температурата не пада под 10-12 градуса. Желателно е да не се излага на пряка слънчева светлина, тъй като има опасност листата му да променят цвета си. Ако решите да сменяте местоположението му (например да го сложите на по – сенчесто място), хубаво е да го направите бавно и постепенно, тъй като растението не обича резките промени в условията. Обикновено цъфти през зимата, като ни дарява с цветове в розов или бял цвят. Що се отнася до поливането, Красула има дебели листа и стебло, в които задържа вода. Това означава, че може да издържа при засушаване, но внимавайте с количеството на водата, особено през зимата. Тогава поливайте около 1-2 пъти месечно. При други обстоятелства има опасност от изгниване.  

Дървото на живота и лечебните му свойства

Дървото на живота, известно още като нефритово растение (или както го нарича баба ми - паричка), е изключително полезно растение. ...

По-горе споменахме, че Дървото на живота може да помогне и при здравословни проблеми като например: мазоли, херпес, хемороиди, рани, възпалено гърло и други. Ще ви споделим някои рецепти, които може да приложите при такива проблеми.

Ако ви се появи мазол, вземете листо от растението, обелете външния му слой и го наложете върху засегната зона. Може да го увиете с бинт, за да престои така цяла вечер. Повторете процедурата още няколко пъти, докато мазолът спадне.

Ако страдате от херпес, изцедете няколко от листата на Красула и периодично мажете херпеса с получения сок.

При хемороиди може да приложите процедурата, която посочихме за херпес. Другият вариант е да срежете листото и да намажете с него засегнатата област.

Уникално по мащаб Дърво на живота създадоха биолози

Американски учени представиха най-голямото Дърво на живота, което обхваща 2,3 милиона вида животни, растения, гъби и микроби, съществув...

Ако искате раните ви да зараснат по-бързо, може да си направите превръзка с намачкани листа от растението. Желателно е да я сменяте на всеки няколко часа.

При възпалено гърло може да си направите отвара от Красула. За целта ви трябват около 10-15 листа, които ще изцедите. Полученият сок смесвате с 300мл преварена вода и правите гаргара 3 пъти дневно – сутрин, обед и вечер.

Разбира се, сериозни здравословни проблеми трябва да дискутирате със съответния медицински специалист - обезателно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com