Откриха човешка ДНК в американски наденички

8978
Откриха човешка ДНК в американски наденички
Снимка: Thinkstock

Човешка ДНК се съдържа в 2% от колбасите, произвеждани в САЩ, смятат изследователи от американския център Clear Food Labs.

Както отбелязват експертите, две трети от случаите на откриване на човешка ДНК се падат на вегетарианските наденички. Учените свързват присъствието на човешка ДНК в хранителните продукти с нарушение на санитарните норми в процеса на производство.

12 души починаха в Дания от отравяне с колбаси

12 жители на Дания са починали след консумация на заразено месо, използвано при производството на колбаси", съобщи Би Би Си, позовава...

Освен това изследователите отбелязват, че някои производители посочват на етикетите невярна информация за хранителната стойност на своите продукти, завишавайки показателите по съдържание на белтък в продукцията.

По данни на центъра редица изследвани екземпляри съдържали компоненти, чието използване не се предвижда по рецепта. Става дума например за присъствието на свинско в птичи наденички. Изследователите открили също месо в 10% от вегетарианските колбаси.

Учените провели изследване на 345 екземпляра, произведени под 75 търговски марки, сред които били както традиционни изделия от месо, така и вегетариански наденички.

 

Хапнали сме близо тон колбаси с конско месо

У нас близо тон колбаси с конско вместо телешко са били продадени по магазините. Това е показала проверката на Агенцията по храните, сл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com