Откриха източник на безгранично щастие

12538
Откриха източник на безгранично щастие
Снимка: Thinkstock/Guliver

Специалистите от американския институт Salk заявиха, че са успели да отгледат лабораторно култура от клетки, способни да изработват серотонин – така наречения хормон на щастието, отговорен за настроението на човека, неговата памет, социалното поведение, сексуалното желание, работоспособността, концентрацията на вниманието и така нататък.

Както поясняват учените, в резултат на изследването на генома на невроните станало ясно, че да синтезират жизненонеобходимия серотонин са способни белтъци, образуващи нервната система – това са белтъците NKX2.2, LMX1B, FEV, ASCL1, GATA2 и NGN2.

Хормонът на семейното щастие действа на околните като марихуана

Окситоцинът – хормонът на семейното щастие, ни кара да усещаме удоволствие при общуване с приятели и други хора благодарение на т...

Според специалистите тяхното революционно откритие ще позволи на медиците да се борят с цял списък сериозни заболявания, предизвикани от недостига на серотонин в организма. По-конкретно с такива разстройства като депресия, шизофрения, аутизъм и др.

Диетолозите препоръчват на страдащите от недостиг на хормон на щастието да включат в менюто си три продукта, които стимулират образуването на серотонин в организма. Това са яйца, киноа и тиквени семки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com