Откриха тайната на дълголетието в Япония

5017
Откриха тайната на дълголетието в Япония
Снимка: Getty Images / Guliver

Проучване установи, че високата продължителност на живота в Япония е свързана с диета, обяви британският вестник "Индепендънт". Проучването оценява хранителния режим на десетки хиляди мъже и жени, уточнява БГНЕС.

Населението на островната държава, която има една от най-ниските нива на смъртност в света, се храни с диети с високо съдържание на някои въглехидрати, зеленчуци, плодове, както и риба и месо. Такива храни допринасят за диета с ниско съдържание на наситени мазнини, преработени храни и с високо съдържание на въглехидрати, придобити от ориз, така и зеленчуци.

Япония се е преместила с 5 м на изток

След най-мощното в националната история земетресение от 11 март 2011 година, територията на Япония продължава да се премества на изток ...

Десетина години по-късно, изследователи от Националния център за здравеопазването в световен мащаб и медицина в Токио изследват как храната засяга смъртността в страната. Екипът анализира храните и начина на живот на 36 624 мъже и 42920 жени на възраст между 45 и 75, които не са имали анамнеза за рак, инсулт, сърдечна или хронични заболявания на черния дроб. Участниците са били проследени в продължение на 15 години.

Изследователите установили, че участниците, които следят отблизо ръководството за храна, са имали 15 процента по-нисък процент на смъртност и много по-рядко получават инсулт или други сърдечно-съдови заболявания.

"Нашите резултати показват, че балансирана консумация на въглехидрати, зърнени храни, зеленчуци, плодове, месо, риба, яйца, соеви продукти, млечни продукти, сладкарски изделия и алкохолни напитки може да допринесе за дълголетие чрез намаляване на риска от смърт", се казва в заключение в проучването.

Джеймс Ди Николантонио, специалист по сърдечно-съдови заболявания в Американския Кардиологичен Институт „Сейнт Люк”, който не е участвал в изследването, заяви пред „Huffington Post”: "Можем да научим как да бъдем здрави от японците, и това наистина се свежда до "консумация на истинска храна и упражнения. Той добавя, че комбинирането на висококачествени храни с ниско съдържание на наситени мазнини е особено важен.

Японците намаляха с близо милион за 5 години

Населението на Япония е намаляло през последните пет години с почти 950 хиляди и сега е около 127,1 милиона души. Данните са от пребро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com