Откъде идва чувството за САМОТА и защо е нормално

4865
Откъде идва чувството за САМОТА и защо е нормално
Снимка: iStock/Guliver

Нови факти за последствията от социалното бездействие

Междувременно учените доказват, че да бъдеш сам, не е добре за имунната система и мозъчната функция. Въпреки че медицинските факти противоречат на това, самотните хора често страдат от безсъние, преяждат с нездравословна храна, изложени са на риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания, имат сериозен шанс да развият деменция в напреднала възраст.

Какво трябва да НАПРАВИТЕ, докато сте single?

Може би току-що сте излезли от кратък роман или сте живели заедно с някого няколко години - и в крайна сметка сте се разделили. Няма ну...

ЗАЩО СЕ ЧУВСТВАМЕ САМОТНИ?

Всички сме уникални и неподражаеми, което означава, че можем да се чувстваме самотни по различни причини. Въпреки това, ето някои популярни причини, които могат да съборят и най-твърдите харектери:

1) Вие сте в нова ситуация. Преместени в друг град, където не познавате никого, започвате да работите в нов офис, пълен с непознати лица.

2) Липсва на разбиране. Това е, когато чувствате, че сте различни от другите и ви е трудно да общувате с тях.

3) Искаш любов. Всички приятелки си имат партньори, щастливи, а вие сте сами, поради което всички ви натякват да си намерите жена. Или под влияние на същите причини намерили сте връзка, но в процеса на съвместен живот сте се разочаровали и отново се чувствате самотни.

Кои са трите възрасти, когато се чувстваме най-самотни

Калифорнийският университет в Сан Диего направиха проучване в кои моменти от живота изпитваме потискащо чувство на самота и как да го и...

4) Копнеете за любими хора. Вашите приятели нямат много време за да се събират с вас – всеки е забързан към работа, семейство, деца, а вие имате нужда от постоянното им присъствие до вас.

На въпроса „Защо все още се чувстваме самотни?“ повечето от нас ще вдигнат рамене, но всъщност има психологически и дори физиологични причини за това.

Изследователи от университета в Льовен и от Чикагския университет и Амстердам са открили научен отговор на този въпрос. Провели са серия от изследвания върху еволюционните и биологичните причини за самотата.

Изследователите стигат до заключението, че чувството за самота се предава по наследство. Тоест, ако вашата майка, баба или някой от вашите предци са били склонни да страдат от самота, тогава тази способност ще намери място и във вашия модел на поведение. Разбира се, социалната среда играе роля, но генетичното кодиране създава основата за формирането на личността.

ЗАЩО САМОТА НЕ Е ВИНАГИ ЛОША

6 навика, които водят до самота и неудовлетвореност

Много е важно да имате добри взаимоотношения с хората, защото социалните връзки са голяма част от нашия живот. Времето, което отделяме ...

Не забравяйте, че за някои хора социалната изолация е не само удобна, но и предписана от природата. През 1921 г. Карл Густав Юнг с издаването на книгата "Психологически типове" въвежда термините "екстроверт" и "интроверт", обяснявайки, че всеки човек има набор от тези черти, но в различни пропорции. Екстровертът е този, който реализира потенциала си в компанията на другите, а интровертът изобщо не се нуждае от компания, предпочита да избяга от тълпата и празното бърборене.

За мнозина самотата не е ексцентричност или неудобство, а съзнателно чувство на комфорт.

Превод:elle.ru

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com