Папагал отиде на езикова екскурзия

18225
Папагал отиде на езикова екскурзия

Папагал на име Найджъл, който преди да се впусне в 4-годишна одисея, говорел английски с британски акцент, се завърна при собственика си с придобити по време на дългото странстване познания по испански, съобщават Ройтерс и в. "Дейли експрес".

Найджъл от вида Африкански сив папагал (Жако) изчезнал отдома на стопанина си - британеца Дарън Чик, който живее в Калифорния, през 2010 г. Стопанинът на пернатия Одисей не знаекакво е правил питомецът му през всичките тези години, но казва за местния в. "Дейли брийз", че Найджъл е изгубил безупречния си британски акцент и сега говори на испански, като редовно споменава името Лари.

Jeep Wrangler пори вълните с 300 к.с. от Honda

Представете си, че, докато пътувате на път за вкъщи с 130 км/ч, ви се прииска да изпуснете напрежението след тежкия работен ден. Това м...

Преди да се завърне благополучно при собственика си Дарън Чик, пернатият авантюрист попаднал при Джулия Спърлинг в Торънс, Калифорния. Дамата, която върти бизнес за разкрасяване на кучета, разказва, че папагалът бил видимо щастлив, пеел и приказвал неконтролируемо, имитирал кучешки лай и подпитвал "Какво става?" на испански.

Спърлинг решила, че папагалът е собственост на жена на име Тереса Мико, чиято обява за изчезнал домашен любимец била прочела. Когато обаче предала птицата на Мико станало ясно, че Найджъл не е нейният питомец.

Тереса Мико решила, че ще направи всичко възможно, за да издири собственика на пернатия беглец. Така в крайна сметка Найджъл се озовал при стопанина си Дарън Чик след четири години в неизвестност.

Въпреки че при първата им среща след дългогодишната раздяла Найджъл клъвнал стопанина си, Дарън не крие, че се е разплакал от щастие.

Проклятието на ледения Йоци

Според суеверието, oткритата в алпийския Тирол през 1991 година мумия на човек (наречена Йоци), прекарал в ледовете 5300 години, носи п...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно