X
 
 

Папата плесна самозабравила се азиатка (ВИДЕО)

18038 0
Папата плесна самозабравила се азиатка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver
Видео с папа Франциск, който се измъква от лапите на почитателка, се превърна в хит в социалните медии с коментари относно бързата реакция на Светия отец, предаде БГНЕС.

Франциск се здрависваше и благославяше миряни на площад "Свети Петър", когато жена от азиатски произход, която преди това се прекръсти, сграбчи го за ръката, докато говореше разпалено нещо. Според коментари в социалната мрежа тя казва "Благодаря, че дойде при мен" и "Светът ще свърши", но това е непотвърдена информация.

83-годишният глава на католическата църква направи гримаса, преди да успее да се освободи, като плесна жената по ръката.

Папата продължи обиколката си, ходейки с известни затруднения, като поддържаше малко по-голямо разстояние от посетителите, и постепенно отново се отпусна, когато влезе в контакт с други деца. По-късно той се извини за реакцията си и каза, че е дал лош пример.

Коментарите в Twitter обаче най-вече подкрепят инстинктивната реакция на понтифа.

"ТОЙ Е ЧОВЕК. Папа, който не е имунизиран срещу болка или избягване на реакция на болка", се казва в един от многото коментари.

В първата си литургия през Нова година, папата заклейми "цялото насилие над жени" като "оскверняване на Бог, роден от жена" - позиция, подчертана от няколко ентусиасти в Twitter. Папата включи в порицанието агресивната реклама чрез женското тяло, както и порнографията.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители