Пет храни могат да ви помогнат да подобрите здравето си през зимата

3838
Пет храни могат да ви помогнат да подобрите здравето си през зимата
Снимка: iStock

Само пет продукта ще помогнат за борбата с вирусите и за повишаване на имунитета ви през зимата.

Направете корекции в менюто си

Никога не консумирайте яйца с тези храни и напитки

Яйцата са богати на протеини, витамини и минерали. Но може да се възползваме от всички тези хранителни вещества в състава им, само ако ...

През зимата в тялото ни, като правило, често липсват определени витамини, минерали и меобходими микроелементи. Този дефицит се формира неусетно и постепенно, но се проявява много красноречиво: производителността на работата, настроението намалява и устойчивостта на вирусни атаки намалява.

Ако забележите, че се разболявате много често, нямате желание да вършите дори любимите си домакински задължения или да станете лидер в работата, тогава е време да направите корекции в начина си на живот и хранене.

Какви храни могат да помогнат за подобряването на здравето през зимата

•             Джинджифил. Той е задължителен за всички хора, тъй като е изключително богат на витамини и помага за премахване на вече зараждащи се настинки и вирусни заболявания. За постигане на терапевтичен ефект можете да слагате джинджифил към салати, да запарвате за чай или да ядете със захаросани резенчета лимон.

5 храни, които доказано повишават ИМУНИТЕТА

През зимните месеци най-осезаемо трябва да се замисляме за храните, които консумираме и поднасяме на трапезата си. Важно е в менюто ни ...

•             Червена боровинка. Този плод е прекрасен не само с изобилния си състав от витамини (най-вече съдържа витамин С), но и защото може да се съхранява свеж повече от година. За това боровинките трябва да се поставят във вода в затворен съд. Можете да правите плодови напитки от боровинки, да приготвяте сосове за ястия и така нататък.

•             Нар. Подобно на червените боровинки, той съдържа много витамин С, както и много антиоксиданти и фолиева киселина, което е от изключително значение през зимата. От него могат да се изцеждат витаминни сокове, да се добавят семена към салати или да се ядат просто ей така.

•             Цитрусови плодове. Портокалите, мандарините и грейпфрутите ще добавят не само усещането за комфорт у дома, но и здраве. В края на краищата, както всички знаем, те съдържат много витамин С, който помага да оцелеете безопасно през студения сезон. Цитрусовите плодове могат да се консумират под всякаква форма: пресни, в конфитюр, чай, в сладкиши - все пак ще има ползи за здравето.

•             Зеленолистни зеленчуци (килантро, магданоз, копър и др.). Пресните билки съдържат антиоксиданти, които повишават защитните сили на организма. Диетолозите съветват да ги направите заместители на обичайните закуски: това ще е полезно както за вашата фигура, така и за имунитета ви.

Храните които ще ви дадат най-много енергия, ако ги хапвате често

Овесена каша Овесената каша засища за по-дълго време и също така дава на тялото необходимата енергия за деня, като не е високо калорич...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com