Петък е денят, в който се предлага брак

1159
Петък е денят, в който се предлага брак
Снимка: iStock/Guliver

Старо поверие гласи, че петък е денят, в който се предлага брак. Покрай едно такова събитие, при което двама души са решили да слеят съдбите си завинаги, има най-различни поличби. Някои са смешни, други пък са доста страшни. Решението да вярвате или пък ви се е случвало нещо подобно си остава само ваше. А сега е време да преминем към тях.

Ако намерите подкова на пътя, докато вървите, то най-вероятно скоро ще се запознаете с вашата половинка. Вървенето по тротоарите определено е трудна работа, тъй като винаги можете да се спънете в плочка или пък нещо друго. Същото важи и за качването на сцената. Ако пък обаче се спънете на първото стъпало, когато се изкачвате, то скоро очаквайте да срещнете любовта.

Подобно суеверие има и когато отивате на гости на непознат мъж или жена. Да кажем, че сте поканени на парти в дома на човек, когото не познавате, но пък приятелите ви са там. Той отваря вратата и като любезен домакин ви кани да влезете. Вие тръгвате към него, но се спъвате в прага. Това според поверието означава, че е вашият човек.

5 съвета за успешен брак

И ако следваме тази логика, нека се върнем към тротоарите. Смята се, че ако вървите по равно място и се спънете на път за първа среща, това е добър знак. Е, ако паднете, то нещата се променят коренно и със сигурност не във ваша полза.

Сега е време дамите да обърнат по-сериозно внимание. Ако преди срещата ви се случи счупване на нокът, скъсан чорапогащник или пък счупен ток, то не се притеснявайте. Старите хора казват, че това е на любов, така че бъдете смели и продължете напред!

Приятелите ви карат постоянно да си смените прическата. В това няма никакъв проблем. В това няма нищо лошо, а старите хора са казали, че това е на любов, защото младите момичета, преди да стъпят в брак, са сменяли прическата си. Казано е, че дори това желание на околните вещае намиране на любов, дори те да не го осъзнават.

Идеалната възраст за брак е ето ТАЗИ!

Най-подходящото време да направите предложението е петък вечер, а в събота сутринта да обявите годежа.

Тюркоазът е камъкът на влюбените и се смята, че той е символът на влюбените. Следващата поличба не е особено препоръчителна, но ако видите непознат, то го целунете по новолуние. Смята се, че това е на любов. Разбира се, това не значи да тръгвате и да целувате всеки непознат.

С поверията за брака трябва да бъдете внимателни, тъй като всяко е само по себе си. Най-важното е да бъдете щастливи и да се радвате на присъствието на половинката си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В колко часа трябва да пиете кафе, за да останете бодри през целия ден?

Спортни добавки: всичко за техните ползи и вреди

Как да научим кучето да стои само?

Опасно ли е говоренето насън?

Тези зодии удрят джакпота в края на май: Очакват ги големи финансови печалби

Доматеният сок - предимства и недостатъци за здравето

8 съвета как да ядем по-малко и да не гладуваме

Знаете ли колко е дълга река Дунав

Знаете ли колко е висока Статуята на свободата в Ню Йорк

Редно ли е да приключим любовна връзка по телефона?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com