Пиле в диня!? Най-вкусната лятна манджа, която сигурно не сте опитвали никога

2378
Пиле в диня!? Най-вкусната лятна манджа, която сигурно не сте опитвали никога
Снимка: iStock

Жегите през лятото изискват да проявяваме творчество в готвенето и да слагаме на трапезата само леки и достатъчно вкусни ястия, за да не ни товарят излишно. Всеки предпочита да хапне нещо леко и да пийне нещо разхлаждащо. Затова всяка интересна рецепта за лятна и вкусна манджа трябва да се пробва.

Всеки път, изхвърляйки килограми кори от диня през лятото, е жалко, че се губи толкова много материал. От тях става чудесно сладки, но не е възможно да правите конфитюр всеки път, когато ядете диня.

Вкусно и здравословно: Три причини да ядете диня това лято

Динята е едно от най-популярните летни лакомства. Много хора я консумират с удоволствие в жегата, тъй като то утолява жаждата перфектно...

Всъщност има един интересен начин да приготвите много вкусно ястие с пиле, като използвате и динена кора. Просто и много оригинално.

За да осъществите плановете си за деня ще трябва да вземете диня с тегло 7-8 кг. Внимателно отрязваме малко коричка от едната страна, образувайки стабилно дъно. От противоположната страна отрежете по-голямо парче, вече с пулпа. Това ще бъде капакът на нашата импровизирана тенджера. Не изваждайте пулпата от капака!

Освободете вътрешността на динята с лъжица. От пулпата можете да приготвите фреш, вкусен десерт дори и неповторим сладолед. Достатъчно е да проявите малко фантазия.

Време е да подготвите пилето. Не е нужно да го режете, ние ще го поставим цяло! То трябва да бъде обилно намазано с марината от соев сос, смесена с подправки и кората на един лимон. Поставете остатъка от лимона вътре в пилето. След това поставете птицата в празната диня, покрийте с импровизирания капак и я сложете във фурната за 2 часа при температура 200 g.

Кой не трябва да яде диня?

Динята е любим плод на малки и големи. Консумирана в умерени количества, тя практически е безвредна. Ако този плод ежедневно присъства ...

След като изтече времето за готвене, извадете динята от фурната, направете дупка отстрани и съберете сока. Ние го смиламе с пасатор с няколко парчета диня. Отрежете динята, оставяйки само долната част. Изглежда много ефектно. В тази форма сервираме птицата на масата. Когато сервирате в чиния за всеки гост или член на домакинството, полейте отгоре соса с лъжица.

Можете да направите предварително гарнитура за ястието. Подходящи гарнитури в случая са задушени или запечени зеленчуци. Изберете ароматни зеленчуци, които ще допълнят вкуса на пилето.

Друга подходяща и лесна гарнитура е бял ориз. Няма да ви отнеме много време за приготвянето му, а и не са ви необходими продукти. Всичко ще намерите в кухненския си шкаф.

Може тази рецепта да ви изглежда доста странна, но всъщност е изключително вкусна. Пилешкото месо става невероятно крехко. Всичко от маринатата прониква дълбоко в месото и го насища с аромат. Веднъж чули за тази рецепта, няма да се успокоите докато не я приготвите, дори и само от любопитство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Полезно или вредно е да седим на пода?

Бог Канабис и Света Халюциногенна гъба: Пастор създаде църква за духовни приключения (ВИДЕО)

Как да разберете дали имате цьолиакия или непоносимост към глутен?

"Парични" дати през май 2024 г. според Фън шуй - портфейлът ви ще се пръсне от пари

Лекар: 7 правила за дълъг и здравословен живот

Диетолог: 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема

Стихотворение за 13 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 13 май 2024

Таро хороскоп за 13 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com