Плодове и зеленчуци за красива кожа

4435
Плодове и зеленчуци за красива кожа
Снимка: iStock

Плодовете и зеленчуците доставят на тялото ни много полезни вещества. Те обаче имат невероятни козметични и терапевтичен ефект при прилагането им върху кожата.

Грейпфрутът изглажда кожата

Може да изстискате плода и намажете със сока лактите и коленете си. Грейпфрутът действа омекотяващо на кожата, подхранвайки и изглаждайки я.

Лимонът за забавяне на стареенето

Ако процесът на стареенето няма как  да бъде напълно спрян, то поне може да бъде успешно забавен. За да смекчите и изгладите първите признаци на стареене – бръчки и фини линии, развиващи се около челото и устата – нарежете лимоните на кръгчета. Взима се парченце лимон  и може да го използвате, за да избършете ръцете и лицето си. Нанесете за първи път върху малка част  от кожата. Ако се зачерви, следващия път лимонът може да го изстискате, смесите с водата в равно количество и разтриете кожата.

Лукът помага при язви в устата

Имате ли херпес и желаете ли да го премахнете бързо? Ако не сте на среща с шефа или любимия си човек, сложете малко резен суров лук върху язвата в устата ще изчезне бързо.

Странни плодове, които си заслужава да опитате

Поговорката „Всичко, което блести, не е злато“ действа и в обратна посока – всичко, което е „златно“, нев...

Гроздето действа за стягане на кожата

Гроздето съдържа много антиоксиданти, които могат да противодействат на вредното въздействие на околните фактори, забавящи основните признаци на стареенето. Затова гроздето е чудесно за приготвяне на маски за лице и шия. Измийте малка връзка и обелете няколко. Намачкайте ги и нанесете получената смес върху вашето лице. Изчаквате двайсетина минути, след което изплаквате с хладка вода. Повтаряйте процеса всяка вечер.

Грахът се справя с възпалителните процеси по кожата

С помощта на грахова супа можете да лекувате повърхностни кожни възпаления. Сварявате малко грах  в гореща вода. Прецедете и използвайте получената отвара като лосион върху болното място. Използвайте 2 пъти на ден в продължение на няколко дни. Можете да съхранявате остатъчния лосион в хладилника.

Ягоди – за блестяща усмивка

Сега е моментът за тези козметични процедури

Зимата е чудесно време да възстановите кожата си от различни несъвършенства. Сред тях са заличаването на порите или пък спукани капиляр...

Ако вашите зъби са пожълтели и усмивката ви е загубила своя блясък, ягодите идват на помощ. За да ги избелите, пасирайте ягоди. Потопете вашата четка за зъби в тази смес, после може да използвате специален тип паста, за да разтриете енергично предните си зъби и кътниците. Не забравяйте да изплакнете, в противен случай може да оцветите в червено зъбния емайл.

Авокадото помага при спукване на капиляри

Ако по вашите бузи забелязвате дребни спукани капилярчета, може да използвате смес основата на петдесет милилитра масло от авокадо и  бадемово масло в равни количества, за да ги премахнете. Добавете и десетина капки лимоново етерично масло към сместа. След това може да масажирате лицето си с получената смес, основно върху  засегнатите области. После оставяте да попие в кожата за половин час. Изплаквате с вода с прибавен сок от лимон в нея. Тази рутена се прави всяка вечер преди да си легнете.

Моркови - за екзема и циреи

Компреси  със смлени корени или листа могат да помогнат за лечение на екземи, циреи или импетиго (заразна кожна инфекция). Настържете моркови и ги нанесете върху засегнатата област. После превържете за плътен компрес. Изчакайте една нощ и го махнете. Същият тип процедура важи и за листата от моркови, нарязани на филийки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com