По стените или по мебелите – как да изберем цвета на завесите

9686
По стените или по мебелите – как да изберем цвета на завесите
Снимка: iStock

Визията на стаята до голяма степен зависи от завесите - те привличат вниманието и заемат част от декора. Много собственици на жилища изпитват затруднение да изберат правилните завеси за помещенията в дома и допускат грешки. Ето няколко съвета от дизайнери, които ще ви помогнат да решите с какво да комбинирате и как правилно да изберете цвета на завесите.

Цветът на стените

С този трик ще забравите за гладенето на пердетата

Всяка домакиня знае колко време отнема гладенето на пердетата след пране. Този трудоемък процес може да отнеме повече от час, така че ...

Ако ремонтът вече е приключил и текстилният дизайн е оставен да бъде избран последен, по-добре е да се съобразите с цвета на стените. Цветовата схема 60-30-10 е подходяща, където 60% са дадени за основния нюанс, 30% за допълнителен и 10% са за акценти.

Ако нямате цел да се създаде "обгръщащ" интериор, завесите не трябва да са в тон със стените. Добро решение е да са от плат с тон-два по-тъмен или по-светъл от стените.

Според текстила

Завесите могат да се комбинират с възглавници, кувертюри, но трябва да се избягва пълното съвпадение на щампа и нюанс. В противен случай помещението може да придобие "щампован" вид, споделят запознати.

В тон с бежов тапет

Как да си осигурим по-добър сън в спалнята

Как да си осигурим по-добър сън в спалнята Добрият сън е от съществено значение, за да сте "на максимум" за следващия ден. Чувстваме с...

Най-популярният цвят на стената е бежов. Това е добър фон за всички естествени нюанси: сиво, млечно, приглушено зелено. За да не сбъркате, можете да се спрете на бежови и кафяви тонове. Те ще създадат домашен, спокоен интериор.

Според мебелите

Ако в стаята има много мека мебел, за завеси е подходящ дискретен орнамент, който не претоварва ситуацията. В същото време, трябва да комбинирате текстила с няколко или три елемента, а не с всички мебели. Нека цветовете си пасват с дървени предмети - гардероб, стена, скрин. Това ще помогне за заглушаване на палитрата, ако има ярки акценти в интериора.

Според килима

Друга класическа комбинация са завеси и килим. Допуска се пълно повторение на отделни елементи от щампа или два тона. Първият вариант е за предпочитане, ако прозорецът е украсен с обикновен текстил, а килимът е пълен с различни шарки. Ако и завесите, и килимът имат голям контрастен орнамент, препоръчително е да смените един, за да избегнете визуално разминаване.

Тапицираните легла: разкош и удобство в спалнята

Днес нищо не може да ни учуди. Пазарът за мебели предлага баснословно разнообразие от всякакви мебели – някои бюджетни, други скъ...

Изборът на красиви завеси, които са подходящи за интериора и перфектно изпълняват функциите си, не е толкова трудно. Но в същото време трябва да сте наясно с най-често срещаните грешки, които могат да развалят визията на помещението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com