Подгответе градината за предстоящата зима

7133
Подгответе градината за предстоящата зима
Снимка: iStock

С настъпването на студа през зимата, градинските дейности намаляват поради замръзващото време, но не трябва да забравяме напълно за нашата градина, а правилната грижа ще осигури красива пролетна реколта в нашия двор.

Когато силният студ замръзва водата, съдържаща се на вътреклетъчно ниво в листата на растенията, ледът заема повече място от течната вода и по този начин разрушава клетъчните стени. Когато слънцето изгрява, това води до топене на тези клетки, което ги кара да се дехидратират и да умрат.

За да избегнете това тъжно събитие, е много важно да следвате тези съвети по -долу:

Съвети как да подготвите градината си за зимата

Защитете растенията, неподходящи за този тип климат. Единият вариант е да ги преместите на място, където слънцето ги удари, но не е директно студено, или да поставите някакъв вид хартия или пластмаса, която да ги покрива напълно.

Не е препоръчително да се поливат растенията през това време за дълги периоди от време, но да се намали и с преминаването на зимата да се увеличи напояването.

Ако искате да поливате , правете го сутрин и директно в земята , никога до листата, за да избегнете замръзване на водата.

Ако използвате отопление в къщата си и сте решили да държите растенията вътре, по -добре е да не ги поливате, а по -скоро да ги напръскате с вода, за да генерирате повече влажност в околната среда.

Опитайте се да заобиколите най-чувствителните към зимата растения с тези, които са най-устойчиви на ниски температури, за да ги защитите.

Разбъркайте pocvaта малко по топъл график, за да фиксирате хранителните вещества в корена и pocvaта, без да излагате корените, върнете pocvaта обратно и веднага поливайте.

Важно е да се режат растения, които са претърпели някакъв вид влошаване на студа в края на зимата.

Значението на органичните торове

Есенно-зимния сезон е отличен за разбъркване и аериране на pocvaта, както и за добавяне на органични торове, с което ще постигнем, че до идването на пролетта градината е в оптимални условия.

Не забравяйте, че компостът винаги трябва да бъде органичен, като отливки от червеи, мулч и т.н. Причината е, че това подобрява структурата на pocvaта, допълва хранителните вещества и също така леко повишава температурата на pocvaта.

Въпреки че влажността е по-голяма през този сезон, градината трябва да се полива, макар и не толкова често, колкото през другите сезони. Това, което трябва да избягваме, е да я поливаме през нощта, тъй като в райони, където е по-студено, водата може да замръзне и да причини щети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com