Подправката, която лекува разбито сърце и сплотява семейството

2119
Подправката, която лекува разбито сърце и сплотява семейството
Снимка: iStock

Джинджифилът е една от суперподправките, които стават все по-известни с лечебните си свойства у нас! Той обаче крие на само много ползи за здравето, но и може да спомогне в много други аспекти от живота ни. Има екзотичен произход и е на почит в азиатската култура. Може да се добавя не само към ястията, но и да се приготвят различни лекове с корен от джинджифил.

Свойства на джинджифила

Относно ползите за организма, коренът от джинджифил може да спомогне при симптоми на гадене, газове, възпаления в организма, за стимулиране на имунната система и борбата с вирусните инфекции. 

Можете да го откриете като сушен, суров или под формата на чай.

Притежава ли обаче джинджифилът и други качества?

Несъмнено да. Както вече споменахме, джинджифилът е почитан не само в азиатската кухня, но и в културата им изцяло. Той се свързва с много езотерични ритуали и практики. В китайските народи пък джинджифилът бива включен в погребалния ритуал, тъй като има вярване, че чрез него покойната душа ще може да се храни.

Друго вярване е свързано с младите семейства - на входа на дома се оставят няколко малки парченца джинджифил, за да се защитят майките и новородените от зли очи и болести.

Това е най-добрата рецепта с джинджифил за железен имунитет

Има островни народи, които вярват, че дъвченето на джинджифил може да предотврати прииждаща буря. Освен това, ароматът на джинджифил може да спомогне при окултни практики за връзка с божествени светове, както и да се свържем с природните сили.

“Магичните” свойства на тази суперподправка могат да се активират и по време на готвене. Освен за придаване на вкус и мирис, джинджифилът може да послужи и за по-добрата атмосфера вкъщи.

За какво се сещате първо? Разбира се, за множеството джинджифилови сладки и сладкиши, които се приготвят особено покрай коледните празници. Те определено създават повече сплотеност, хармония и настроение в семейството. За влюбените сладките с джинджифил се казва, че засилват романтиката и страстта помежду им. Захаросан джинджифил пък премахне тъгата и страданието, както и спомага при раздразнен стомах или възпалено гърло.

Лекар разкри кога джинджифилът е вреден и как е правилно да се консумира

Още едно вярване за джинджифилът в кулинарията е, че ястията на трапезата, които съдържат в себе си тази подправка, активират притока на пари към този дом. Така че можете да се възползвате и от свойствата му да привлича материални блага за вас.

Няма как да не споменем, че всяко нещо трябва да се прави или консумира в рамките на нормалното. Не прекалявайте с количествата, които хапвате, защото това е доста пикантна подправка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

5 храни, за които да забравите след тренировка
5 храни, за които да забравите след тренировка

Не бързайте да се поглезите с храна след изтощителна физическа активност: нека да разберем кои храни ще отхвърлят цялата ви упорита работа във...