Подводна мистерия – милиони морски звезди измират от неизвестен вирус

31161

Експерти не могат да обяснят странния вирус, който покосява милиони морски звезди по Западното крайбрежие на САЩ.  Вирусът буквално ги разяжда.

Първият докладван подобен случай е от лятото на миналата година, когато масово измират морски звезди от два вида. Единият от тях достига размери до 1м в диаметър.

Историите на няколко автомобила

Всички сме виждали странни лозунги по автомобилите. Някъде са на стикери, а при други просто написани с пръст върху мръсното купе. Спец...

Един от главните симптоми са бели рани по краищата на звездите, осведомява АФП. Тези петна се разпространяват много бързо и звездата започва да губи своите краища, преди инфекцията да разложи цялото й тяло и тя да умре.

Учените, които от десетилетия изучават местната екосистема се опитват да открият причината за болестта и масовото измиране на подводните обитатели.

Според Пит Реймънди, който завежда катедрата по Екология в Калифорнийския университет „Санта Круз“ коментира пред АФП: Предполагаме, че става дума за патоген като вирус, бактерия или паразит, който заразява морските звезди и по някакъв начин срива имунната им система“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com