Поиграй Doctor Who през Google Doodle

35381
Поиграй Doctor Who през Google Doodle

Чрез специален Google Doodle най-популярната търсачка днес отбелязва 50 години от създаването на „Доктор Кой“ (Doctor Who) - един от най-обичаните сериали в историята на научната фантастика.

В случая от Google са създали комплексен Doodle под формата на игра в стил Pac-Man, в която играчът трябва да премине през шест нива и да събере всяка една от буквите от логото на Google.

Google чества рождението на швейцарския психолог Херман Роршах

Чрез специален Google Doodle най-популярната търсачка днес почита 129 г. от раждането на швейцарския психоаналитик Херман Роршах. Дейн...

Сериалът следва приключенията на Time Lord - пътуващ във времето човекоподобен извънземен, познат като Доктора. Той изследва вселената в своя космически кораб ТАРДИС, който изглежда като синя телефонна кабина. Заедно с редица спътници, Доктора се изправя срещу множество врагове, докато се грижи за спасяването на цивилизации и поправянето на несправедливости.

До момента единайсет актьори са играли главната роля на доктора. Преходът от един актьор към друг е обяснен с регенерация, жизнен процес на Времевите лордове, чрез който Доктора придобива ново тяло и, до някъде - с нова личност. Това се получава, когато той претърпи смъртоносно нараняване. Въпреки че всяко превъплъщение е различно и в няколко случая различните разновидности дори са се срещали, те всички са различни аспекти на един и същи герой.

Сериалът е утвърден сред критици и публика като един от най-добрите британски сериали, печели БАФТА за „Най-добра драма“ през 2006 г., както и пет последователни Национални телевизионни награди между 2005 и 2010 г. Вписан е в Рекордите на Гинес като най-продължителния и успешен научно-фантастичен сериал на всички времена. По време на първоначалното си излъчване, сериалът се слави с богати с въображение истории, креативни нискобюджетни специални ефекти, и новаторска употреба на електронна музика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно