Поливайте цветята на терасата всеки ден

6213
Поливайте цветята на терасата всеки ден
Снимка: iStock

Температурата на балкона е по-висока, отколкото на открито, защото стените на къщата, нагрявани от слънцето, допълнително повишават температурата на въздуха.

Как трябва да се поливат цветята на балкона?

Ако обичате орхидеята, вие сте потайни, лилията е знак за независимост, вижте останалите

Можем да изведем много за същността на даден човек, ако се поинтересуваме от това какви са любимите му неща, хобита, предавания, книги ...

Обикновено цветя на балкона се отглеждат в саксии или сандъчета. Почвата в саксиите изсъхва по-бързо, а корените на растенията се прегряват по-често. Ето защо, поливайте редовно цветята. Някои от растенията, особено тези, които обичат повече вода, може да се наложи да се поливат няколко пъти на ден през лятото. Не прекалявайте, защото влажната почва може да доведе до гниене на корените. 

Следователно е необходимо да се намери баланс, като се провери съдържанието на влага в почвата. Най-лесният начин да направите това е като проверите влажността с пръсти. Цветята, закачени на висящи кошници се поливат по-често, защото са в пряк контакт със загрятите стени. Тези цветя трябва да се поливат всеки ден през горещите дни на лятото.

Кога да поливаме цветя на балкона?

Поливайте цветята рано сутрин или вечер, така че водата да не се изпарява твърде бързо. Използвайте дъждовна или чешмяна вода. Поливайте дори, когато е валяло дъжд, защото обикновено влагата е само върху листата, а не и в почвата. Здравецът например се нуждае от много вода. Бавно изсипете водата върху почвата, изчакайте да се накисне и да изтече през дупките в саксиите. Можете да помогнете на цветята, като добавите към почвата хидрогел. Гранулите на тази добавка абсорбират много вода, ако е необходимо, го връщат към корените на растенията, така че субстратът запазва водата за дълго време. Ако наближава зима и сте използвали хидрогел, намалете поливането, защото може да се случи субстратът да е прекалено мокър и корените на растенията да започнат да гният.

Колко често се поливат цветята?

Поливането на цветята зависи от техните характеристиките и различните сезони на годината. Поливане на цветята през зимата Настъпванет...

Поливане на цветята през зимата

През зимата цветята от терасата трябва да се приберат в топла стая. Всяко стайно растение има свои собствени предпочитания за поливане. Някои стайни растения се нуждаят от почти ежедневно поливане, други могат да издържат до 2-3 седмици. Важно е да се знае, че през лятото и зимата нуждите от поливане на едно и също растение се променят, тъй като растенията имат период на покой и период на растеж. Нередовното или твърде обилно поливане може да провокира пожълтяване на листата, опадане на зелени листа, падане на пъпки при растения, които предстои да цъфтят. Може би нито едно от съществуващите стайни растения не се нуждае от толкова интензивно поливане през този период, с изключение на азалиите или стайните рододендрони. Повечето стайни цветя като  драцена, кодиум, дифенбахия, калатея, хлорофитум, фикус и други се поливат 2-3 пъти седмично, ако температурата на въздуха в стаята е + 20 ° C и повече. При по-ниска температура е достатъчно един път седмично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни
Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Бог извикал всички хора и на всеки човек връчил кръст, който той трябва да носи до последния си дъх. Посочил им пътя на живота и благословил да вървят...