Порно индустрията скача срещу презервативите

32386
Порно индустрията скача срещу презервативите

Американската порнографска индустрия подаде жалба в петък срещу управата на Лос Анджелис, която изисква използването на презервативи по време на снимките, съобщи БГНЕС.

Жалбата е подадена във федерален съд от Vivid Entertainment, Califa Productions и двама актьори - Кейдън Крос и Логан Пиърс.

Технологии в услуга на секса

Табутата в секса отдавна са в миналото. Всичко ново е добре дошло. Явно така се приема и новият вибромасажор за двойки. Производителите...

Тя визира "мярка Б" от местен референдум, приета през ноември миналата година с гласовете на 55,9% от избирателите, която изисква употребата на презервативи при всички порнографски филми, заснети в Лос Анджелис.

Подателите на жалбата твърдят, че порнографската индустрия е направила достатъчно, за да защити своите актьори срещу болести, предавани по полов път, включително СПИН.

"Държа определено да постигнем отмяна на това правило", казва Стивън Хърш, основател на Vivid. "Мисля, че въведената от индустрията система от тестове върши добра работа".

От 2004 г. насам над 300 000 сцени са заснети без да има предаване на вируса на СПИН, твърдят от индустрията за възрастни.

Порното прави мъжете лоялни към хомосексуалистите

Гледането на порно филми променя представата на хетеросексуалните мъже за еднополовите бракове в положителна посока. Това показват резу...

Няколко пъти обаче снимките временно бяха спирани (особено през 2011 г.), след като актьори показаха положителни резултати при изследване за вируса на СПИН.

Производителите на филми за възрастни заплашиха, че ще преместят изцяло снимките в други окръзи или щати, които са по-гостоприемни. Повечето от порнографските филми вече се снимат в долината Сан Фернандо, северно от Холивуд.

Новият закон изисква от всички производители на порнофилми да получават платено разрешение за снимки от здравните власти в Калифорния. Приходите от тези лицензи трябва да позволят финансиране на редовни и внезапни инспекции на снимачните площадки, с цел проверка на прилагането на закона.

Според асоциацията "Коалиция за свободно слово" (Free Speech Coalition FSC), която обединява основните производители на порнофилми, законът е "неприемлив за порноиндустрията".

Забравяш често? Спри порното!

Хората, страдащи от зависимост към порното, може да имат проблеми с паметта си, твърдят учени от германския университет Дуйсбург-Есен.Т...

Редактор: Надежда Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com