Породи кучета с брада: Кои са те?

1610
Породи кучета с брада: Кои са те?
Снимка: iStock

Повечето брадати кучета са били отглеждани за лов на дребен дивеч като гризачи, мишки и ровещи животни. Брадите предпазвали муцуните им от ухапвания от животни, както и от тръни, клони и всичко друго, което безстрашното куче би могло да срещне по време на лов.

Нека да разгледаме някои от най-известните породи кучета с бради, както и какво е необходимо, за да се грижим за тези прекрасни косми по брадичката.

Известните породи кучета с брада

Еърдейл

Ердел териерът е известен като „Кралят на териерите“, титла, спечелена заради високия си ръст, мощно телосложение и звездната си репутация като ловци, военни кучета, атлети и семейни спътници. Но те също са достойни за титлата „Кралете на брадатите кучета“, тъй като малко породи могат да се похвалят с толкова великолепни мустаци и дълги бради - може би поради величествените си дълги носове.

Как да си изберем най-доброто куче?

Шотландски териер

Шотландските териери, някога са изкарвали прехраната си с лов на дивеч в Шотландия. Днес те са по-известни със странното си изражение на лицето, лъскава черна козина, дълга козина и отличителни мустаци и брада.

Въпреки че шотландските териери не линят толкова много, те се нуждаят от редовно подстригване: премахване на мъртвите косми на ръка. Всички тези разкошни косми по лицето могат бързо да се превърнат в бъркотия, така че очаквайте често да миете брадата на вашия домашен любимец.

Лхаса апсо

Със силни индивидуалности, скрити в малка опаковка, Лхаса апсо са известни не само с дългите си бради и мустаци, но и с дългите си бретони и развяващите се дълги до пода палта.

Луксозните им дълги палта ги защитават от суровото време на Тибет, където тези кучета някога са служили като защитници на домове, храмове и дворци. Лхаса апсо са една от най-дълго живеещите породи кучета с очаквана продължителност на живота до 14 години.

Брадато коли

С безграничната си енергия брадато коли може лесно да си проправи път право към сърцето ви. Отглеждани като пастирски кучета, тези симпатични семейни домашни любимци са известни със своите клоунски лудории и, разбира се, с дългите си, развяващи се палта и гъсти бради и мустаци.

Миниатюрен шнауцер

С дълга, пухкава брада и мустаци, и вечно повдигнати вежди, миниатюрният шнауцер има едно от най-човешките изражения на лицето в света на кучетата – сякаш тези малки породи знаят нещо, което ние не знаем! Но това, което техните собственици знаят, е, че тези миниатюрни версии на техните братовчеди, гигантския и стандартния шнауцер, са страхотни кучета в скута, които никога няма да искат да се отделят от вас.

Кое е най-опасното куче в света – не му попадайте в лапите

Мекокосмест пшеничен териер

Пшеничните териери са обичани заради техния весел характер и мека, вълниста козина. Тези високи и силни териери са били развъждани за улов на плъхове.

ВАЖНО! Днешните енергични мекокосмести пшенични териери все още се нуждаят от ефективен начин за изгаряне на енергия, но не трябва да се оставят без каишка на открито, тъй като ще преследват други животни, коли и дори деца на велосипеди.

Тези копринени красавици трябва да се разресват редовно, за да се премахне мръсотията от козината им и да се отърват от заплитания.

Брюкселски белоглав

Тези сладки, чувствителни кучешки зъби се предлагат в две разновидности: с гладко покритие и с грубо покритие. Грубокосместите брюкселски грифони имат гъста брада, която прави плоските им лица да изглеждат направо комични. Козината им обикновено се подстригва късо, оставяйки само брада, която изисква често миене.

Дратхаар

Дебелите и много груби вежди, окосмяването по лицето и брадата придават на тези немски кучета леко шантав външен вид, но тези бързи работни кучета не са глупаци. Дратхаарите първоначално са били отглеждани като ловни кучета. Прекрасната коса на лицата им ги пазела от неприятности, докато преследвали плячка през гъстите шубраци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com