Потопете едно памуче в тази смес и мравките ще изчезнат до часове

94873
Потопете едно памуче в тази смес и мравките ще изчезнат до часове
Снимка: iStock/Guliver

Домашните мравки са два вида - мравки фараони и крадци (брауни).

Първите не могат да съществуват без човека и живеят само в жилищни помещения. Другите са адаптирани към живота със и без хора.

Обикновено живеят в мазета, периодично крадат храна от апартаменти. Основната причина за появата им е липсата на чистота в помещенията. Остатъците и трохите привличат насекомите.

Не е за вярване как с този ТРИК мравките изчезват на секундата (ВИДЕО)

За съжаление всеки се е сблъсквал с мравки у дома. Тези насекоми са изключително неприятни и видът им ни действа отблъскващо. Понякога...

Дори и в най-чистия апартамент мравките могат да се появят, ако оставите храна на достъпни места. Появата на насекоми е възможна и от съседи, които са започнали да се борят с тях. И доста често самият човек носи мравки - по вещи, строителни материали, мебели.

Как да се отървете от домашните мравки?

Тъй като мравките са изключително плодородни и почти невидими, е много трудно да се отървете от тях. Но съществуват методи за борба с насекоми.

Памуче с оцет. За да идентифицират пътищата, водещи до храна, мравките освобождават определени феромони, когато ги създават. Ако пътеките или по-добре всички повърхности са намазани с разтвор - оцет и вода, тогава мравките ще загубят ориентацията си.

В идеалния случай гнездото трябва да се третира. След това можете да използвате оцетна смес с малко добавяне на вода. Изливате в самото гнездо от сместа и унищожите и ларвите. За ефективност е по-добре да повторите процедурата след няколко дни.

Ето как да изгоним мравките от градината

Мравките са досаден вредител, който лази по растенията ни, често и влиза у дома. Със сигурност на никой не му е приятно да се събуди от...

Памуче с амоняк. Острата му миризма също дезориентира мравките. Използва се като оцета.

Памуче със сапун. Това ще помогне за намаляване на феромоновите миризми. В бутилка със спрей смесете разтвор от сапун и вода. Получената смес се намазва върху местата, където се натрупват мравки.

Памуче с етерични масла. Мравките не понасят силните миризми. Ето защо етеричните масла от карамфил, лавандула, канела, пелин и борови игли могат да помогнат в борбата срещу тях. Те се импрегнират с памук и се поставят в местообитанията на насекомите и по техните пътеки.

Памуче с газирани напитки. Попадайки в тялото, те реагират с киселинност и в резултат на това мравката умира. За това содата се смесва със захар и се добавя малко вода. Полученият разтвор се оставя на всички места, достъпни за мравките.

Предотвратяването на появата от мравки е много по-лесно, отколкото да се опитвате да ги изкорените, когато цяла колония вече се е настанили в къщата. Необходимо е да се поддържа чистота в кухнята, не оставяйте храна, трохи, мръсни съдове, затваряйте пакети със зърнени храни и захар, изнасяйте боклука своевременно, следете херметичността на стените и таваните, можете периодично да използвате народни средства за профилактика (например избършете местата с възможна поява с оцет).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com