Позата, в която спите, издава каква е връзката ви

11467
Позата, в която спите, издава каква е връзката ви
Снимка: iStock/Guliver

Подсъзнанието ни има тенденция да превзема телата ни за малко, докато спим. Ето защо начинът, по който спим с партньора си, може да разкрие много за връзката ни.

В тази статия можете да намерите няколко позиции за сън и какво означават те за отношенията ви:

1. Лъжички

Според психолога по връзките Корин Суит, само 18% от двойките всъщност спят прегърнати един зад друг през нощта - това е сравнително малък процент. Според нея тази позиция поставя един човек в търсене на закрила от другия. Експертът по езика на тялото Пати Ууд добавя, че това е знак на доверие от малката към голямата лъжица.

2. Отхлабени лъжички

Отхлабените лъжички по същество са същите като лъжички, но дава възможност за малко свобода. В нея  вместо да бъде плътно сгушена, жената има малко повече пространство. Позата "отхлабени лъжички" започва да се показва, когато една двойка е заедно за малко по-дълго. Пол Розенблат, автор на книга по темата, твърди, че това е най-добрата позиция за сън. Ууд отново добавя, че това все още е знак за защитна връзка между двамата партньори.

3. Преследването

Макар да звучи сложно, тази позиция започва по същия начин като лъжицата. Това включва един човек с лице към стената на леглото, докато другият търси контакта. По същество това означава, че първият човек е „преследван“ до неговата страна на леглото. Според Самюел Дънкел, който е написал Sleep Positions: The Night Language of the Body, е напълно възможно човекът, който е „преследван“, да има нужда от малко пространство.

4. Заплитането

Двойка в заплитане е буквално заплетена помежду си, докато лежи един срещу друг. Тази позиция не се появява много често, но се случва, след като двойка току-що е правила любов или е в началото на връзката си. Някои двойки ще продължат винаги да спят в тази "плетеница", но психотерапевтът Елизабет Флин Кембъл предупреждава, че това не винаги е добър знак. „Възможно е тази двойка да се фокусира твърде много един върху друг и да е станала твърде зависима един от друг".

5. Разплитането

Това означава, че двама души ще заспят, както е описано по-горе: в плетеница. След минута или десет обаче двамата партньори ще се дотъркалят до собствената си страна на леглото. Само около 8 процента от двойките спят по този начин и това е много по-добра алтернатива на спането в плетеница. „Това е компромис между интимността и независимостта”, казва психологът по връзките Корин Суит.

6. Любителите на свободата

Тази позиция означава, че и двамата с партньора сте щастливи, докато спите един до друг, а гърбовете ви не се докосват. Експерти обясняват, че това е популярен избор в пози за сън, като приблизително 27 процента от двойките спят така. Според нея това показва, че двойките се чувстват свързани, но също така са уверени и независими във връзката си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com