Премахнете старческите петна с малко оцет

57969
Премахнете старческите петна с малко оцет
Снимка: iStock

Старческите петна обикновено се появяват, след като преминете 40-годишна възраст. Все пак това не е непристъпно правило. Случва се и в по-ранна възраст. Възможно е до да се появят и не само малко по-рано, но и значително преди тази възраст. Това може да се случи най-често, в случай че се излагате на слънце. Когато е изложена на слънце, кожата започва да произвежда клетки меланоцити. В организма те са отговорни за меланина в нея.

Да бъдат третирани професионално е много скъпо и определено не е по джоба на всеки. За щастие ,съществуват обаче домашни рецепти, които да ни помогнат да се преборим с тях.

Петна по кожата издават проблеми с черния дроб

Дерматологът Олеся Маркелова заяви пред руския Канал5, че червените петна по тялото могат да сигнализират за проблеми с черния дроб. Сп...

Лимонов сок

Той съдържа лимонена киселина, която избелва старческите петна. Добавете захар към лимоновия сок, за да получите паста. Може да бъде използвана като скрап. Нанесете на кожата. Оставете да подейства 10 минути. След това изплакнете. Повтаряйте това по няколко пъти в седмицата. А,ко кожата ви е суха, прибавяйте по малко зехтин.

Ябълков оцет 

Разтворете малко оцет във вода с мед. Нанесете сместа върху старческите петна и оставете да действа половин час. След това изплакнете обилно. Повтаряйте процедурата всеки ден.  Имайте предвид, че оцетът може да изсуши кожата. Резултатите от тази процедура ще са видими след пет-шест седмици. Може също така да смесвате ябълковия оцет с портокалов сок. В този случай процедурата е по-щадяща и може да я прилагате по два пъти на ден.

Алое вера

Пигментите петна - най-добрите маски срещу тях

Пигментните петна са участъци от кожата, в които има повишено съдържание на пигмента меланин. Основните причини за тяхната поява са: -...

Натъркайте внимателно гел от алое вера или директно листенца от растението върху петната. Правете това два пъти на ден в продължение на един месец.

Кисело мляко и мед 

Смесете по една чаена лъжица и от двата продукта. Нанесете сместа върху старческите петна. Преди да изплакнете, оставете да подейства 30 минути. Повтаряйте процедурата 2 пъти дневно.

Краставици и картофи 

Обелете един дребен картоф, а след това го нарежете на кубчета. Нарежете, отново на кубчета и половин краставица. Поставете зеленчуците в блендера и прибавете към тях 2 супени лъжици лимонов сок. Добавете и супена лъжица кисело мляко. Ако изпълните правилно рецептата, ще получите  гъста смес. Нанесете от нея върху петната и покрийте мястото с влажна кърпа. Оставете сместа да подейства 20 минути, а след това изплакнете. Правете процедурата веднъж или два пъти  в седмицата. За видими резултати ще трябва да я спазвате няколко месеца.

5 натурални съставки за красива кожа

Има какво да се каже за силата на майката природа. От подобряване на текстурата на кожата ви до предотвратяване на акне и повече, има м...

Внимание! Статията е само с информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията с лекар. При здравословни притеснения или проблеми се обръщайте към специалист. Съветваме ви да не се занимавате със самолечение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com