Приятни начини да останете активни, без да ходите на фитнес

1045
Приятни начини да останете активни, без да ходите на фитнес
Снимка: Thinkstock

Да останеш във форма и здрав вероятно ви се вижда доста трудно. От спазването на ограничителни диети до отдаването на усилени занимания във фитнеса или отказа от любимите ви храни, може да ви затрудни с изпълнението на вашите фитнес цели. Все пак, ако работите умно, нещата може да не са толкова изтощителни. Можете дори да пропуснете да посещавате фитнес залата и да останете активни, достигайки целта си за отслабване.

Но как да го правите? Ето някои от забавните и лесни начини да поддържате физическата си активност без досадните тренировките във фитнеса.

1. Изкачване по стълби

Изкачването и слизането по стълбите е чудесен начин да увеличите силата на краката си и да се погрижите за здравето на сърдечно-съдовата система. Това е един от най-добрите начини да ви помогнем да достигнете и поддържате здравословно телесно тегло. Освен това изгражда и тонизира мускулите на тялото от кръста надолу, като в същото време поддържа здрави кости и стави.

Мотивация за вашата тренировка

2. Въже за скачане

Скачането на въже може да окаже положително въздействие върху здравето на сърцето ви и също така да изгори максимално калории, което от своя страна подпомага загубата на тегло. Помага за подобряване на вашата координация, като същевременно изгражда и поддържа плътността на костите ви. Скачането на въже също може да укрепи сърцето и мускулите на краката.

3. Пешеходен туризъм

Туризмът също е сърдечно-съдово упражнение. Той е от полза за сърцето ви, като същевременно поддържа нивата на стрес и тревожност в норма. Това е по-скоро занимание за свободното време, отколкото тренировка, поради което е приятно и забавно. Ако искате да изгорите калории, да укрепите сърцето си и също така да имате слаби крака, тогава трябва да ходите на туризъм.

Пет закона на добрата тренировка

4. Крака до стената

Едно просто, но ефективно упражнение включва разтягане на стената, по-специално краката нагоре по стената. Помага за отпускане на ума ви, облекчава болката, подобрява функциите на щитовидната жлеза, повишава енергията и също така облекчава болката и дискомфорта в долната част на гърба. Достатъчно е само да сложите краката си на стената.

5. Груув към музиката

Танците са друг начин да поддържате активност. Това е забавно, вълнуващо и може да се прави с приятели и семейство. То помага за загуба на тегло и също така подобрява здравето на сърцето. Освен това танците са чудесен начин за минимизиране на стреса и намаляване на риска от депресия. Това подобрява вашия баланс и координация.

Не правете тези 5 грешки по време на тренировка, ще увредите ставите

6. Ходене с напади

Ако обичате да ходите и да броите стъпките си, тогава опитайте този забавен начин да го направите още по-високо. Добавете напади към вашата рутина, за да увеличите мускулната маса и да изградите сила. Нападите при ходене могат да бъдат насочени към корема, дупето и краката ви. Може да намали мазнините и също така да подобри стойката и обхвата на движение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com