Природни средства при разширени вени

2004
Природни средства при разширени вени
Снимка: iStock

Разширените вени са изява на хронична венозна болест, която е прогресираща и се изявява с тяхното удължаване, извиване и разширяване. Причините за това състояние са различни, но сред най-честите са нездравословното хранене, обездвижването, фамилната обремененост или покачването на килограми. Първоначално заболяването се проявява под формата на спукани капиляри, които прерастват в фини вени, във вид на паяжина, която с времето се разпростира все повече и повече.

Освен визуално те създават и редица други проблеми като подуване на краката, болки, сърбеж и т.н. И за да не се стигне до такова състояние, е добре навреме да се направи консултация със специалист по съдови заболявания и да се вземат необходимите мерки, като освен медицинските средства и лекарства. Има, разбира се, и природни продукти, които могат да ви помогнат при лечението на това заболяване. Важното е обаче преди приема на което и да е от тях да се посъветвате с лекар.

С тези природни средства ще забравите за РАЗШИРЕНИТЕ вени

Разширените вени не са никак приятно явление и могат да бъдат получени както поради генетична предразположеност, така и поради фактори ...

И така, с кои природни средства  можем да се справим с разширените вени без лекарства и без да се налага да се подлагаме на мадицински процедури?

Лешникът и по-скоро листата му са много богати на флавоноиди и танини, които вещества дават много добри резултати при лечението на разширени вени, като облекчават състоянието на подуване или сърбеж  и дори намаляват риска от появата им. Редовното пиене на чай от листа на лешник, ще облекчи всички съпътстващи това заболяване симптоми, а освен това е ефикасен и при остеопороза, анемия, намалява холестерола и стреса и стимулира добрата функция на червата.

Джинджифилът е още един природен продукт, с чиято помощ можете да се справите с разширените вени. Този природен антибиотик има свойството да намалява болката, да стимулира кръвообращението и храносмилането и има лек загряващ ефект. Можете да го използвате под формата на хранителна добавка или да си купите корен джинджифил, от който да си направите чай или да добавите от него в здравословната си закуска или смути.

Комбинацията от екстракт от гроздови семки и ресвератрол е много подходяща при разширени вени. Ресвератролът се добива от ципата на червеното грозде и е мощен антиоксидант, който в съчетание с екстракта от гроздови семки, предпазват организма от окисляване, подобряват кръвообращението и влияят добре на кръвното налягане, циркулацията на кръвта, подуването и хроничната венозна недостатъчност.

Разширените вени понякога са наследствени

Разширените вени не само изглеждат неприятно, но ако не бъдат лекувани, е възможно  да ви докарат до сериозни здравословни последи...

Пикногенолът е естествен продукт с високо съдържание на антиоксиданти, който влияе много добре на венозния тонус, кръвоносните съдове и намалява риска от появата на тромбози, намалява паякообразните вени и облекчава болките при остеоартрит. На пазара можете да го намерите най-често под формата на хранителна добавка.

 

Технологиите в медицината са изключително напреднали и към момента има различни методи за установяване и лечение на различни проблеми във всички области. При разширените вени например може да се разчита на съдов доплер (ултразвукова съдова диагностика или доплер на съдове). 

Технологиите в медицината са изключително напреднали и към момента има различни методи за установяване и лечение на различни проблеми във всички области. При разширените вени например може да се разчита на съдов доплер (ултразвукова съдова диагностика или доплер на съдове).

 

Как да се предпазим от разширените вени

Разширените вени са доста често срещано заболяване, което се среща главно в индустриализираните страни. Честотата на появата на разшире...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Името на кого носи международното летище в Атина?
Името на кого носи международното летище в Атина?

Международното летище на Атина „Елефтериос Венизелос“ е най-голямото в Гърция и е известно с постоянните си инвестиции в иновативни...