Признаците, че използвате грешни продукти за почистване на лице

990
Признаците, че използвате грешни продукти за почистване на лице
Снимка: iStock/Guliver

Ако кожата е проблемна, тогава има различни начини как да я почистваме правилно или грешно. Да започнем с почистващите гелове, пяни, млека и масла, продукти за премахване на грим и почистване на кожата. Много е вредно е използването на различни четки и е много притеснително, когато не знаете  как точно се използват всички тези продукти. Така вие увреждате кожата си.

Продуктите за почистване на проблемна кожа, склонна към акне и обриви, мазна кожа и с черни петна и запушвания - трябва да са на водна основа. По правило това са гелове, пяни или мусове. Ако използвате мляко или масло, след няколко дни може да развиете обриви или запушвания. Защо? Тъй като веществата в маслата и млякото са доста тежки и агресивни, те забавят клетъчното обновяване и се появяват запушвания на порите.

Вълшебни средства за лице, които пазите в хладилника си

Кожата на лицето се нуждае от постоянно подхранване и хидратация. Достойна алтернатива на скъпите козметични кремове и лосиони са народ...

Основните грешки в грижата са използването на алкохолни лосиони. Първата мисъл, която възниква при наличие на обриви, е по-скоро да се обезмасли и дезинфекцира кожата. И за съжаление тийнейджърите често се натъкват на одеколони, алкохолни лосиони и тоници, които се продават в аптеките и на чията опаковка пише: За проблемна кожа.

Купуват тези лосиони, без дори да подозират, че тези алкохолни разтвори в тях могат да навредят на кожата им. Естествено, когато има значителна секреция на себум върху проблемната кожа и е мазна, тогава първото желание е да се обезмасли. Обезмасляването се случва, но за много кратко време. Защо?

Нашите мастни, потни жлези произвеждат водно-липидна мантия. Тази мантия създава определена защитна бариера и поддържа кожата овлажнена. И когато премахнете тази защитна бариера, а всъщност я премахвате грубо с алкохолни лосиони, рецепторите на повърхността на кожата реагират на сухота и недостатъчност на водно-липидната бариера. Задачата на козметичните продукти е да почистят правилно кожата, но в никакъв случай с алкохолни лосиони.

Ако имате проблемна кожа, съветваме ви да помислите, преди да използвате каквито и да е ексфолианти. Дори честото използване на меки ексфолианти може да доведе до негативни последици. Защо? Кожата ви е груба, поради мъртвите клетки, които се опитвате да премахнете с вашия скраб.  Ако искате да подготвите кожата за нанасяне на грим и да премахвате мъртвия кожен слой, тогава кожата ви реагира чрез увеличаване на производството на нови клетки. Оказва се, че колкото по-често използвате скраб, толкова повече слоеве се натрупват и не можете да живеете нито ден без този скраб. Това е порочен кръг.

Как да използваме кокосово масло за лицето си?

Кокосовото масло е идеално за суха до нормална кожа. Тези с мазна кожа трябва да бъдат внимателни, когато използват този продукт. Не за...

Маслата също не трябва да се включват в кремовете, които използвате. Когато кожата ви е мазна и има мазен блясък в Т-зоната на лицето, има черни точки, запушвания, но в същото време е ужасно раздразнена, тогава стигате до извода, че кожата ви се е превърнала от мазна в суха и започвате да нанасяте масла върху нея, но това е много вредно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com