Пролетна свежест за кожата

1033
Пролетна свежест за кожата
Снимка: iStock

Зимата вече си отива, както и нейното влияние върху кожата. Пролетните лъчи обаче не са толкова безобидни и могат да нанесат своята вреда. Поради тази причина трябва да се положат грижи и през този сезон.

Кожата все още е суха, а жените с чувствителна такава трябва да помислят за щадящ крем. Трябва да преминат на щадящ режим. Нужно е витаминозно хранене и постоянни грижи. Препоръчително е да се използват слънцезащитни кремове, фон дьо тен и пудра.

Дихателните упражнения на отворен прозорец също действат ободряващо на кожата, а и на целия организъм. Те се правят сутрин за около 5-10 минути. Разходките сред природата също са от полза, както и правенето на масаж, който да стимулира кръвообращението. Жените, склонни към пигментация и лунички, трябва да се погрижат за своята грижа от слънцето. Ето и основните етапи на грижата за кожата през този топъл и дълго очакван сезон:

Почистване на лицето

През пролетта трябва да се насочите към по-леки текстури – тоалетно мляко или мицеларна вода. Гъстите кремове остават за следващата зима, особено ако кожата е склонна към омазняване. Изберете меки кремове без сулфат, а за дамите с чувствителна кожа – продукти с пенеста структура. Задължително е те да съдържат витамини и антиоксиданти.

Тонизиране

Най-добре е да използвате хидратиращ, антиоксидантен тоник. За мазна и проблемна кожа това са тониците с розмарин и градински чай. За сухата кожа – лавандула, лайка и липа. С тоника ще възстановите кожата и отново ще можете да направите по-дълбоко почистване.

Кремове за пролетна грижа

Изтощената кожа от зимата сега се нуждае от масла, които да я възстановят. Поради тази причина пролетния крем за кожата трябва да съдържа:

·         Витамини – трябва да си ги набавите, не само с прием на храната, но и с външна намеса, като крем.

·         Съдови протектори – те ще възстановят кръвообращението.

·         Хидратиращ компонент – за възстановяване на влажността

·         Антиоксиданти – те ще помогнат на кожата да се предпазят от вредните слънчеви лъчи. Едни от най-подходящите са витамин С, Е и А. сквалан, еластин, млечна киселина, сорбитол, ресвератрол, селен, глицерин, гинко билоба, водорасли, колаген, хиалуронова киселина, конски кестен, хитозан, алфа липоева киселина, ликопен, зелен чай, алое вера. Те ще я изгладят и ще премахнат признаците на умора.

Ако температурата навън е над 7 градуса, то нанесете овлажняващ крем, вечер той трябва да бъде подхранващ. Когато е обратното, то трябва да смените кремовете – подхранващ сутрин и овлажняващ – вечер. Обърнете внимание на S P F факторът. Ако не сте използвали през зимата такива кремове, то е време да започнете. Ако не сте, то започнете с по-висок коефициент на защита – до 30. Ако сте в период на бременност, кърмене, 18-21 години или пък сте в хормонални промени, то е препоръчително да използвате дори фактор 50.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това са напитките, които бавно убиват тялото ни

За какво да използваме мокрите кърпички в ежедневието?

Как се пише: обръщение или обращение?

Една лъжица зехтин дневно намалява риска от деменция

Кафеавтоматът – специалистът в приготвянето на неустоимо кафе

7 знака, че тя е влюбена в теб

Какво поведение веднага издава ревнивия мъж?

Сиренето в големи количества е вредно за панкреаса

Най-мъдрата японска притча за спомените

Най-силното стихотворение посветено на синовете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com