Психолози и астролози обясняват как е най-добре да посрещнем 2022 г.

11751
Психолози и астролози обясняват как е най-добре да посрещнем 2022 г.
Снимка: iStock/Guliver

Настъпващата 2022 г. според източния календар е годината на Черния воден Тигър. Препоръките на астролози и стилисти в мрежата за това, какви дрехи да облечем, за да посрещнем "господаря на годината", често се изключват взаимно. Някои препоръчват да се облечем в тоалет на райета за предстоящата Нова година, докато други, напротив, категорично го заклеймяват.

И така – да облечем синьо, червено, златно, черно – срещат се всякакви съвети. Някои казват, че нещо ярко е абсолютно задължително, други настояват за сдържани тонове, близки до естествените.

Как да отпразнуваме Новата 2022 година според фън шуй

Празнуването на Нова година е радостно събитие и може да се отбележи според традициите на фън шуй. Благодарение на китайските учения вс...

Психолозите имат своя гледна точка. Например Елена Щол – руски астролог, психолог и специалист по семейна психотерапия, препоръчва да се мисли за новогодишно облекло от гледна точка на наличието на удобни и "успешни" неща.

"Добре е, ако вашето новогодишно облекло съдържа нещо, с което някога сте изпитали състояние на щастие или сте имали късмет. Може да не е непременно рокля или риза. Нека има обеци или брошка. Нуждаете се от елемент, с който са свързани приятни спомени", казва тя за "Российская газета".

Психологът обяснява, че тази техника работи от кинезиологична гледна точка. "Когато обличаме нещо, с което са свързани приятни емоции, тялото също запомня това и дава сигнал на мозъка. И ние празнуваме с добро настроение и прекрасно разположение на духа", обръща внимание психологът.

Според някои астролози при празнуване на Нова година може да се активират енергии, които предизвикват трудни емоционални състояния, например раздразнение и негодувание. Затова удобните дрехи ще ни помогнат да се справим с негативните емоции.

10 неща, които задължително трябва да направите до края на годината

Посрещането на Новата година винаги е вълнуващ момент, най-вече заради очакването за промяна и надеждата за по-добро бъдеще.За да посре...

Руският психолог и трансформационен треньор Юлия Романова препоръчва да празнуваме Нова година преди всичко в уютна обстановка.

"Много хора все още живеят в хватката на новогодишните стереотипи. Според шаблона незаменимите атрибути на празника са елегантни дрехи, богата трапеза, шампанско... Въпреки че често душата изисква нещо съвсем различно. И като се вземат предвид напрегнатите новогодишни дни и като цяло натовареният живот, много хора мечтаят просто да спят, да се отпуснат, да празнуват Нова година по пижами.

Ако има такова желание, тогава е важно да си го "позволите". Трябва да е удобно както за душата, така и за тялото - това е основната ми препоръка", заключава Романова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com