Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Психолози и астролози обясняват как е най-добре да посрещнем 2022 г.

26 декември 2021, 08:00 часа

Настъпващата 2022 г. според източния календар е годината на Черния воден Тигър. Препоръките на астролози и стилисти в мрежата за това, какви дрехи да облечем, за да посрещнем "господаря на годината", често се изключват взаимно. Някои препоръчват да се облечем в тоалет на райета за предстоящата Нова година, докато други, напротив, категорично го заклеймяват.

И така – да облечем синьо, червено, златно, черно – срещат се всякакви съвети. Някои казват, че нещо ярко е абсолютно задължително, други настояват за сдържани тонове, близки до естествените.

Психолозите имат своя гледна точка. Например Елена Щол – руски астролог, психолог и специалист по семейна психотерапия, препоръчва да се мисли за новогодишно облекло от гледна точка на наличието на удобни и "успешни" неща.

"Добре е, ако вашето новогодишно облекло съдържа нещо, с което някога сте изпитали състояние на щастие или сте имали късмет. Може да не е непременно рокля или риза. Нека има обеци или брошка. Нуждаете се от елемент, с който са свързани приятни спомени", казва тя за "Российская газета".

Психологът обяснява, че тази техника работи от кинезиологична гледна точка. "Когато обличаме нещо, с което са свързани приятни емоции, тялото също запомня това и дава сигнал на мозъка. И ние празнуваме с добро настроение и прекрасно разположение на духа", обръща внимание психологът.

Според някои астролози при празнуване на Нова година може да се активират енергии, които предизвикват трудни емоционални състояния, например раздразнение и негодувание. Затова удобните дрехи ще ни помогнат да се справим с негативните емоции.

Руският психолог и трансформационен треньор Юлия Романова препоръчва да празнуваме Нова година преди всичко в уютна обстановка.

"Много хора все още живеят в хватката на новогодишните стереотипи. Според шаблона незаменимите атрибути на празника са елегантни дрехи, богата трапеза, шампанско... Въпреки че често душата изисква нещо съвсем различно. И като се вземат предвид напрегнатите новогодишни дни и като цяло натовареният живот, много хора мечтаят просто да спят, да се отпуснат, да празнуват Нова година по пижами.

Ако има такова желание, тогава е важно да си го "позволите". Трябва да е удобно както за душата, така и за тялото - това е основната ми препоръка", заключава Романова.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес