Птиците не могат да бъдат астронавти, а женските порове могат да умрат от липса на секс

65049

Жирафите спят само по два часа дневно, а сепиите и октоподите сънуват така, както сънуваме ние.

Това са само част от интересните факти, които ще бъдат представени на зрителите в нова британска поредица от документални филми. Страхотните факти от света на животните са плод на нощния труд на екипа, който наблюдава поведението на животните през нощта в избрана зоологическа градина.

Азиатските слонове се утешават един друг, когато са стресирани

Когато усетим, че наш приятел е под стрес или е притеснен, често го прегръщаме, за да го уверим, че всичко ще бъде наред. Оказва се оба...

Известно е, че хората са изстреляли в орбита различни видове живтони, но е установено, че птиците нямат шанс да оцелеят в космоса. За тях земното притегляне играе ключова роля в храносмилателните им процеси и без него те умират в много кратки срокове. Освен котки, кучета и маймуни, в космоса са били изстрелвани мушички, плъхове и дори октопод.

Противно на ужаса, който много хора изпитват от хлебарки е доказано, че те са много чувствителни същества и дори се разболяват ако останат самотни дълго време. Те са изключително общителни създания и разпознават всеки член от своето семейство, като се има предвид, че сред тях има различни поколения. Освен всичко друго хлебарките действат отборно за благото на семействата им.

Вероятно поне веднъж по телевизията сте виждали един много странен гущер, който буквално ходи по водата. Исусовият гущер използва задните си крачета, за да се движи по повърхността на водата, без да потъва, като по този начин се спасява от хищниците.

Слоновете пък са едни от малкото животни, които не могат да скачат. При движение те „замятат“ краката си и се клатушкат като махало. Доказано е обаче, че тези животни са отлични плувци и могат да плуват до 6 часа.

16-годишна видра лекува артрита си с баскетбол

16-годишната морска видра Еди цели баскетболния кош без проблеми. Той живее в зоологическата градина в Орегон и може да плува с топкат...

Знаете, че кълвачите по цял ден удрят с клюновете си корите на дърветата в търсене на храна. Наричани още „Санитарите на природата“ те удрят по кората на дърво до 20 пъти в секунда без да се замаят или да изпитат главоболие. Това се случва благодарение на въздушни джобове в техните черепчета, които са като буфер за мозъка им.

Известно е, че прилепите общуват с нискочестотни звуци, като за целта те летят с отворени усти и издават тези звуци, а чрез ехото получават отговори от други свои „съмишленици“.

Малките порчета, които са все по-модни за домашни любимци, всъщност се оказват много палави животинки. Когато са разгонени те могат дори да умрат, ако не извършват сексуален акт. В тези моменти женските продуцират големи количества естроген, който влияе върху образуването на червените кръвни телца в костния мозък и те всъщност могат да умрат от анемия.

Пуйките пък могат да имат потомство без за целта да се нуждаят от мъжки индивид. Това се случва благодарение на процеса на партеногенеза (размножаване без оплождане на яйцеклетка), който се среща при тях, пише Mirror.

Английски пингвини минаха на антидепресанти

Времето в Североизточна Англия е лошо от началото на година, поради което пингвините в местен приют трябвало да бъдат поставени на ан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com