Пържен картоф - с вкусен загар. Всички домакини полудяха за тази ТАЙНА рецепта

6077
Пържен картоф - с вкусен загар. Всички домакини полудяха за тази ТАЙНА рецепта

Диетите са важни, но има нещо сигурно за пържените картофки - че дори и да разбираме добре, че не са диетично правилни, няма висша намеса, която да ни откаже от техния страшно приятен вкус. И няма нищо по-приятно от това да ги поставяш на масата от време на време. Кое прави повичката приятна? Разбира се, две купи пържени картофки в неделя следобед. Впрочем, сигурно е, че консумацията на пържени картофки няколко пъти в месеца не е толкова вредно за физическото ви състояние. А ако се посвещаваме на физически занимания достатъчно често и полагаме усилия за изрядната ни форма, можем да ги ядем още по-често.

Да поднесеш на трапезата едни хрупкави пържени картофки обаче не е чак толкова елементарно. И в някои моменти се изненадваме, че на пръв поглед всичко ни изглежда просто, а не се получават вкусни. Или са прегорели твърде много, или в сърцевината са останали твърди. А по правило имаме близки, които някак знаят как да ги правят и дори са си изградили име с тях. Затова често обявяваме на всеослушание - ядат ми се пържените картофки на мама. В заведенията пък нещата са на везните. Понякога са станали приятни, друг път са твърди и не са от най-хубавите. Да не говорим за веригите за фаст фууд - именно на това място пък са без всякакъв вкус. Седмици наред не се развалят, което означава и че са вредител на организма.

Затова, сега е моментът да се научим да готвим пържени картофки от най-висок стил. А тактиката е в едно-единствено нещо, което много малко домакини използват. Ако сте наясно с този трик, пържените ви картофки винаги ще се получават страшно вкусни и доставящи наслада. Всички ще им се радват и ще пожелаят още, моментално от тигана. Ще се учудите като научите колко елементарна е тайната. Тя гласи:

МОМЕНТАЛНО след като нарежете пържените картофки, ги поставете в едра купа с много студена вода, но с прибавена супена лъжица СОК ОТ ЛИМОН. По този начин картофите се получават много по-вкусни и заедно с това много по-полезни. Изпържват се хармонично и се сдобиват със златен загар. И освен това не залепват един с други.

Ако имате мерак вашите картофки да се получат колосално вкусни, запазете ги около ДВА ЧАСА във водата. А ако нямате толкова време 40 минути пак ще свършат работа.

Ето още няколко чудесни тайни:

• Хубаво е да сте наясно, че не всички сортове са добри за максималния вкус. Картофите с голямо съдържание на нишесте е по-добре да вкарате в употреба за направата на пюре, защото те не дават ефекта на тази вкусна загоряла коричка.

• Напредналите домакини съветват да си купите картофи с червена или жълта кора. Белите сортове обикновено покафеняват след като ги обелите. Оглеждайте се за едри овални картофи с плътна кора, които не са с видими увреждания.

•Правилният тиган също е от решаващо значение при правенете на пържени картофи! Перфектните картофки се поставят в чугунен тиган. Той има дебели стени, затопля се по-продължително и пази високата температура за по-дълъг период.

А от днешната трапезна посуда използвайте тиганът уок. Той пържи перфектно и не поглъща много олио.

И имайте последно предвид - картофките им се слага сол около 5 минути преди да станат готови. Солта задържа влагата и ако сложите сол на картофите, когато са в самото начало, те ще ще се получат мокри и изведнъж ще залепнат за дъното на тигана.

Наслаждавайте се с апетит!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли от какво се прави маята за хляб?

Какъв хляб е най-добре да ядем за отслабване?

5 послания на мощното ангелското число 777

Стихотворение за 31 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 31 май 2024

Таро хороскоп за 31 май 2024

Открийте изненадващите ползи от черешите – яжте повече и се насладете

Трябва ли да перете чорапите си обърнати наопаки

Много силна сутрешна молитва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 31 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли от какво се прави маята за хляб?
Знаете ли от какво се прави маята за хляб?

Маята за хляб, необходима за приготвянето на хлебни и тестени изделия, е биологичен продукт, масово използван, но малко познат особено сред младото...