Първата държава, отказала се от FM радиото, е вече факт

7407
Първата държава, отказала се от FM радиото, е вече факт

11 януари 2017 г. ще бъде денят, в който Норвегия ще се откаже от FM радиото, с което тя ще стана първата държава в света, която се разделя с него завинаги.

Норвегия ще премине към Digital Audio Broadcasting (DAB) и ще го превърне в национален стандарт. Решението е публикувано от Министерството на културата, а датата на спирането е била ясна още през 2011 г.

Гаф с ЛЮБОВНО послание по радиото ни разсмя преди минути

Радио ФМ+, месецът на любовта, Ива Дойчинова предава любовни послания от половинки. Поредният изненадан с послание:- Здравейте, аз съм ...

Новото излъчване ще даде възможност на слушателите да преминат в една нова ера, в която ще имат достъп до разнообразно радио съдържание. Излъчването на звука ще е с много по-добро качество, а нововъведението ще даде възможност на слушателите да използват нови функционалности.

"Дигитализацията ще подобри значително системата за аварийна готовност, ще засили конкуренция и ще предложи нови възможности за иновации и развитие."

DAB в момента предлага 22 национални канала, за разлика от 5 за FM, и има капацитет да хоства 20 повече.

Няколко други страни в Европа и Югоизточна Азия също обмислят национален преход към DAB, но никоя друга държава не е потвърдила своя график.

БГ Радио с два нови музикални канала

Екипът на БГ Радио, за пореден път доказа иновативността и находчивостта си, като стартира ново интернет забавление за феновете на бълг...

За да не загубим радиото завинаги, трябва да приемаме промените му и самите ние да предизвикваме такива. Динамичността, различното ни ежедневие и технологиите налагат непрекъснати промени върху потреблението, а радиото трябва да ги догони, за да не остане в историята като нещо, за което да се сещаме с умиление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com