Работи се по луксозен влак-стрела с открита площадка

37680
Работи се по луксозен влак-стрела с открита площадка

JR West (West Japan Railway Company) обяви наскоро, че през пролетта на 2017 г. ще представи високоскоростен луксозен влак, който ще разполага с открита площадка за пътниците, които да се наслаждават на гледката и над 300 км/ч скорост. Друга любопитна част е, че един от вагоните ще бъде проектиран само за един пътник с достатъчно средства, за да си го позволи.

Във влака с 10 вагона ще могат да пътуват 30 пътници. Шест от вагоните ще са спални, като пет от тях ще са с по три купета. Най-луксозният ще разполага със спалня, дневна, стенни гардероби и баня. Останалите вагони ще са ресторант, бар и в двата края на влака – по един вагон за наслаждаване на пейзажа.

Инвалид ще шофира само с движения на главата си

Това е Сам Шмид. След три сезона в Indy Racing League и победа на Las Vegas Motor Speedway през 1999 г., състезателната кариера на Сам ...

Отзад пътниците ще могат да дишат чист въздух, докато влакът се движи с над 320 км/ч. Имайки предвид, че Toreiyu, най-новият бърз влак, който ще потегли през юли, ще се движи с 355 км/ч, може да се очаква, че въпросният влак ще гони по-висока скорост.

Като напомняне ще разкажем, че преди много години в Япония бе взето решение страната да стане супер известна в света със своите Shinkansen, мрежа от високоскоростни железопътни линии. Започвайки с Tokaido Shinkansen (515,4 км/ч) през 1964 г., мрежата се разшири до 2388 км линии в момента, които могат да понасят скорости от 240-320 км/ч. Максималната работна скорост в момента е 320 км/ч, но по време на тестовете са били постигани скорости от 443 км/ч.

В момента проектът е в етап на проектиране, но едновременно с него дизайнерите са започнали работа по интериора и екстериора. Външният му цвят ще е зелен, за да се смесва с пейзажа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com