Работите ли от вкъщи? Съвети, с помощта на които ще се справяте по-добре

1114
Работите ли от вкъщи? Съвети, с помощта на които ще се справяте по-добре
Снимка: iStock/Guliver

Работата от вкъщи може да бъде добре дошла. Най-малкото – ще ви отърве от ежедневното пътуване до работното място.

Въпреки това могат да възникнат много проблеми, които да срещнете при работа дори от уюта на собствения си дом. Вие сами можете да се превърнете в най-големия си враг поради липса на отговорност, както и наличието на разсейващи фактори от членовете на вашето семейство, съквартирантите, децата, домашните любимци и всеки друг, който остава с вас у дома. 

Всеки втори работник би напуснал, ако трябва да се върне в офиса във Великобритания

Всеки втори работник във Великобритания би напуснал работата си, ако трябваше да се върне в офиса на петдневна работна седмица. Повечет...

Ето 4 съвета, които да ви помогнат да бъдете по-продуктивни у дома.

1. Изберете идеалното работно пространство

Сега, когато работите от вкъщи, специалното работно пространство е един вид лукс. Някои може да имат частен офис в собствения си дом, но много трябва да се задоволят с това, което имат - кухненски плот или всякаква плоска повърхност, която да служи като импровизирана маса.

В каквато и ситуация да се окажете, опитайте се да намерите ъгъл в къщата и да го превърнете в отделно работно пространство. Това може да е вашата стая или кухня.  Всяко място, което ви пази от разсейване и ви позволява да се съсредоточите върху работата си.

2. Структурирайте работния си ден и подредете приоритетите

72% от американците предпочитат да работят дистанционно

Американските служители казват, че функцията номер едно на работното място, която ще търсят след COVID, е възможността да продължат да ...

Когато пристигнете в офиса, денят ви следва естествен ритъм, който помага за създаването на нормален работен график. Всички малки подготовки преди началото на деня помагат за изработването на личен график. Тази процедура се промени след преместване на работа от вкъщи. Вече нямате структура, която да изисква от вас да правите определени неща в определено време. Създаването на тези граници е от решаващо значение за поддържането на вашето психично здраве.

Опитайте се да създадете график, който ясно разделя вашето работно време от личния ви живот. Ако работите по-добре сутрин, опитайте да оптимизирате графика си, така че работното ви време да е предимно сутрин. Ако правите всичко възможно следобед, съсредоточете работния си график върху този период, за да можете да извлечете максимума от деня си.

3. Използвайте правилните инструменти

Комуникацията и сътрудничеството сега са по-важни от всякога, тъй като всеки работи индивидуално от дома си. Много от нас използват видео и аудио разговори, за да поддържат връзка с колеги и също така да провеждат срещи. Основни инструменти като правилната клавиатура и мишка, USB адаптери, монитори, микрофон и слушалки могат да ви помогнат да останете продуктивни.

4. Комуникацията е ключът към успеха

С промени в Кодекса на труда: Разписват правила за работа от вкъщи

Ще бъдат разписани правила за работата от вкъщи. Това става ясно от новия вариант на Плана за възстановяване, предава Труд. Дистанцион...

Комуникацията е от съществено значение, когато става въпрос за работа от вкъщи. Споделянето на информация с колегите по проекта и информирането им за задачите и наличността са от съществено значение за гладката и лесна работа от дома.

Целта на дистанционната работа е да останете свързани, въпреки че сте изолирани от колегите. Има много приложения и инструменти, които да ви помогнат с това. И използването на тези, които работят най-добре за вас и вашия екип, може да доведе до голяма разлика в производителността на вашата работа от дома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com