Растенията, които могат да убият домашния ви любимец

11304
Растенията, които могат да убият домашния ви любимец
Снимка: Pixabay

Много често срещани градински растения, като ябълки и лалета, имат някои токсични елементи, които могат да се окажат опасни за вашето куче. По-голямата част няма да причини много повече от разстроен стомах и повечето кучета няма да посмеят да ядат отровни за тях растения. Повечето токсични градински растения, като трябва да се ядат в много големи количества, за да причинят вреда, че е много малко вероятно да навредят.

Някои домашни растение, отглеждани в градината могат да бъдат смъртоносни за кучетата. Това налага да се знаят най-опасните от тях, за да можете да избегнете засаждането им.

С помощта на  експерти създадохме списък с най-токсичните растения за кучетата. Всичко те са видове, които могат да са смъртоносни за кучетата и собствениците на кучета трябва да избягват отглеждането им.

1. Кайсия

Ядките на кайсиите съдържат цианид и могат да бъдат фатални за кучетата.

2. Азалия

При поглъщане всички части на азалии и рододендрони причиняват гадене, повръщане, депресия, трудно дишане и дори кома. Те могат да бъдат смъртоносни за кучетата, ако се ядат в достатъчно големи количества.

3. Рицинови зърна

Как да имате спалня, пълна с растения, но без насекомите?

Нищо не изглежда по-мечтателно от спалня, пълна с растения. Невъзможно е да се гарантира, че вашето растение никога няма да получи вред...

Всички части на растението рицин са смъртоносни за кучетата и хората и дори най-малкото количество, като единично семе, може да причини смърт.

4. Нарцис

Нарцисът и луковиците на нарциса са токсични за кучетата и причиняват гадене, повръщане и диария. Те могат да бъдат фатални.

5. Слонови уши

Яденето на листа или цветя на растението може да причини изгаряне, дразнене и подуване на устата и гърлото. Ако езикът на вашето куче набъбне достатъчно, за да блокира въздушния му проход, то може да умре.

Тези продукти от кухнята ще подхранят растенията по-добре и от най-модерната тор

На всекиму е известно, че растенията са живи същества и ако искате да са в най-добрия си вид, то трябва да полагате наистина много гриж...

6. Грозде

Яденето на грозде и стафиди може да причини сериозна бъбречна недостатъчност и смърт.

7. Жасмин

Яденето на плодове и сок от жасмин може да причини храносмилателни проблеми, включително повръщане и диария, засягащи стомашно-чревния тракт и нервната система. Може да бъде фатално.

8. Имел

Ако искате здрави растения, лекувайте ги с люспи от лук

Ако живеете в къща с дворно пространство, то навярно вече сте се изкушили да пробвате да отглеждате зеленчуци. Няма нищо по-хубаво от б...

Макар че е малко вероятно вашето куче да достигне имел, който расте в градината, проблеми могат да възникнат, когато внесете растения в къщата за Коледа. Яденето на плодове от имел може да разстрои стомашно-чревния тракт и да причини дерматит. Само няколко плода са достатъчни, за да убият кученце.

9. Олеандър

Яденето на която и да е част от олеандъра може да причини сърдечни проблеми, тежки храносмилателни проблеми, дерматит и понякога смърт на кучетата.

10. Отровен бучиниш

Яденето на която и да е част от растението може да повлияе на нервната система, да причини дерматит и да бъде фатално за кучетата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com