Растенията, които поглъщат радиацията, излъчавана от електроуредите у дома

6838
Растенията, които поглъщат радиацията, излъчавана от електроуредите у дома
Снимка: iStock

Електроуредите у дома, като телевизори, компютри, мобилни телефони и микровълнови, използват различни видове електромагнитни вълни, които се наричат нискочестотни електромагнитни полета (НЧЕП) или електромагнитни полета с радиочестота (РЧЕП). Тези уреди създават нейонизиращи електромагнитни полета, които не са видимо опасни за здравето на хората в нормални условия и при правилна употреба. Минимизирането на излагането към РЧЕП може да бъде постигнато като човек използва слушалки за мобилни телефони, намалява времето, което прекарва близо до безжични устройства и използва предпазни устройства като екрани и защитни калъфи за мобилни телефони. Растенията също ще помогнат, като поглъщат радиацията, която се излъчва от устройствата.

Кои са 5-те най-ефикасни растения, които ни пазят от радиацията на електронните устройства:

Кактус

Кактусът определено е растението, което най-добре абсорбира радиацията. Докато останалите растения, за да се справят с това, трябва да се намират между вас и устройството, което излъчва радиация, при кактуса това не е нужно, просто трябва да се намира в същата стая.

Кои уреди харчат най-много ток?

Алое вера

Това сукулентно растение също поглъща ефикасно радиацията, дори когато нивата са по-високи. Алое верата е известно със своите лечебни свойства и може да се прилага както върху кожата, така и върху косата. Но това, че растението успешно абсорбира радиацията, не е толкова известен факт. Освен, че растението пречиства въздуха, той преобразува въглеродния диоксид в кислород. Като цяло Алое вера се гледа лесно, но не бива да го гледате на прекалено слънчево място, защото рискувате да изгори. Нека слънчевата светлина, която получава, да не е повече от 6 часа на ден. Също така саксията не бива да задържа прекалено много вода, защото това може да убие растението.

Змийско растение

Ако не сте любители на кактусите, то може да си вземете у дома Змийско растение. То е изключително ефективно при превръщането на въглеродния диоксид в кислород. Ако искате да имате по-чист въздух вкъщи и да се погрижите за здравето на белите си дробове, то Змийското растение ще ви помогне. То се гледа изключително лесно и не изисква много поливане. Поставете растението на място, където няма пряка слънчева светлина, като ако искате да абсорбира максимално радиацията, нека се намира близо до компютъра ви, Wi-Fi устройството или друг уред у дома.

Аспарагус

Това растение е доста пищно и жизнено и може да го поставите във висяща саксия и да го превърнете в красив акцент у дома. За разлика от другите растения в този списък, това изисква доста грижи. Аспарагусът обича водата, затова трябва да бъде постоянно хидратирано, също така редовно да наторявате почвата му, за да му осигурите необходимите хранителни вещества. Това растение има силни абсорбиращи радиацията свойства. Също така има антиоксидантно действие и се бори успешно срещу щетите, които могат да се появят вследствие на радиация.

Често допускани грешки с кухненските уреди

Каменен лотос

Този сукулент е изключително красив и въпреки малкия си размер, той има отлични свойства за абсорбиране на радиацията. Растението е идеално за вкъщи, а може да го държите и на бюрото ви офиса си поради малкия му размер. Когато го поставите до компютъра си, той ще премахне радиацията и ще направи атмосферата по-приятна с външния си вид. Каменният лотос се гледа изключително лесно, има нужда от малко количество светлина и вода, за да оцелее. Ако го засадите в камъни, те ще задържат влагата и ще може да го поливате и още по-рядко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com