Разберете: Ето каква прическа ще Ви отива според формата на лицето

4425
Разберете: Ето каква прическа ще Ви отива според формата на лицето
Снимка: iStock

Има пет основни вида лица: овално (идеално лице), триъгълно, кръгло, квадратно и удължено.

Ако съдбата ви е наградила с овално лице, радвайте се: тук е подходяща всяка прическа, с всички възможни дължини: къса, средна и дълга. Овалното лице е идеалът, който всички стилисти се стремят да постигнат.

Ако лицето е кръгло. Можете да определите формата от собствената си снимка. Равен кръг, в който лицето ви се вписва с малки издатини, определя този тип, където най-широкото място е разстоянието между скулите на нивото на ушите. Можете да носите къси или средно дълги прически, както прави, така и навити по цялата повърхност на косата.

Топ 5 на най-бързите и лесни прически за всеки ден

За да скриете кръглото лице, не се препоръчва да правите заоблени краища на косата в прическа боб - нито навътре, нито навън, тъй като закръглеността на прическата ще подчертае допълнително това, което наистина искате да скриете! Правите раздели и откритото чело биха били много неподходящи. Най-добрата прическа за такова лице е или права коса, която пада под брадичката, леко покриваща бузите и ушите, или високи, обемни прически, които визуално удължават лицето. Може би и двете наведнъж. Къдренето е доста подходящо тук, за да добавите обем.

Квадратното лице е приблизително на същото разстояние между слепоочията, ушите и скулите. Хората на този тип лице, както и тези с кръгло лице, ще трябва визуално да удължат чертите на лицето си. Късият бретон и прическа, която покрива ушите, са идеални за тази цел. В този случай косата трябва да е по-дълга, отколкото при къса прическа, и по-къса, отколкото при подстригване със средна дължина - като опция за боб. Можете да удължите лицето си със страничен път и права коса, падаща до раменете. Между другото, обемната коса по цялата дължина ще заобли прави линии по контура на лицето.

Триъгълното лице се характеризира с най-острата брадичка и достатъчно пространство на или над линията на веждите, тоест триъгълник с остър ръб надолу. Експертите съветват хората с триъгълно лице да не се подстригват късо и да не си сресват косата назад. За такова лице най-добре подхождат обемни прически в областта на бузите и брадичката, желаната дължина на прическите е до брадичката, като краищата са подвити навътре или навън, отвличайки вниманието от острата долна част на лицето .

Топ 10 на подмладяващите къси прически за жени над 40

Има и така нареченото удължено или правоъгълно лице. Този външен вид се характеризира с доста остра брадичка и понякога високо чело и прави линии на контура на лицето, като квадратен тип. Обемната прическа изглежда страхотно на прическа тип боб със средна дължина: косата, вдигната отстрани на лицето, придава липсващия обем. За момичета с удължен тип лице са подходящи бретон, скриващ високо чело и прически, които визуално закръглят очертанията.

Изключително редки, но все пак срещани в света са лицата от т. нар. диамантен тип. Неговите очертания са склонни към овал, но те са по-подходящи за описанието на съществуващата някога „марка за качество“, само в обърната форма, с конуса (брадичката) надолу. Неговите перфектни очертания трябва да бъдат подчертани по всякакъв възможен начин. За собствениците на такова лице са подходящи дълги и къси прически, прически от всякакъв вид и стил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com