Разбиране на мъжете във връзките: 7 истини за това как мислят мъжете

4815
Разбиране на мъжете във връзките: 7 истини за това как мислят мъжете
Снимка: Istock

Защо мъжете се нуждаят от пространство във връзките? Защо се дистанцират след секс или се отдръпват, когато се влюбват? Защо момчетата никога не знаят какво искат? За жените, които излизат с мъже, мъжкият мозък понякога може да изглежда като пълна енигма.

1.Няма план за това как мъжете мислят във връзките

Няма един начин, по който всички мъже мислят във връзките. На всеки 10 момчета, които се страхуват от интимност или предпочитат да бавят нещата, има още 10 момчета, които са безнадеждни романтици, които просто чакат шанса да се установят с правилния човек и да създадат семейство.

Наистина е удобно да обвиняваме всяко напрежение, объркване или несъгласия с нашите гаджета или потенциални партньори на идеята, че „мъжете просто са различни“. Но истината е, че няма двама мъже, които да са напълно еднакви в начина, по който подхождат към връзките. Ако чувствате, че не разбирате начина, по който се държи вашият партньор, това не е защото той е мъж, а защото той не е вие. Той е едно цяло, отделно човешко същество, което не мисли по същия начин като вас и за да разберете как мисли и какво иска, ще трябва просто да го попитате. Нищо, което четете в интернет, няма да обясни напълно защо конкретният мъж, с когото си имате работа, е такъв, какъвто е. Само той може да каже.

2. Мъжете и жените не са вътрешно различни

От културна гледна точка сме склонни да отглеждаме момчета и момичета по различен начин: момчетата са възнаграждавани за това, че са твърди и авантюристично настроени, докато момичетата са възнаграждавани за това, че изглеждат добре. Изследванията показват, че родителите използват повече думи за емоции с дъщерите си (поддържайки по-добра емоционална интелигентност) и повече думи за пространствени обекти със синовете си. Всички тези неща остават с нас и влияят на хората.

Различните полове се социализират по различен начин и, най-общо казано, често имат различни обществени очаквания.  Това означава, че разликите между мъжете и жените не са присъщи: жените не са "естествено" по-добри в говоренето за чувствата си и мъжете не са "естествено" по-логични. Важно е да не правите предположения за това на какво е и на какво не е способен вашият мъж въз основа на пола му, нито да го подчинявате на определени стереотипи. Не предполагайте как се чувства той за нещата само защото е мъж.

Кои мъжки зодии са най-добрата партия за брак?

3. Някои мъже имат нужда от пространство и това не е защото се влюбват

Има широко разпространен културен мит, че мъжете са злобни или се държат дистанцирано, когато те харесват, или че мъжете се отдръпват, когато се влюбват. Но това е още едно от онези удобни извинения: казваме си, че когато някой се отдръпва, това е, защото ни харесва твърде много. По-лесно е да повярвате в това, отколкото просто да признаете, че може да не се интересуват толкова от вас, колкото сте си мислили.

Ако вашият приятел или партньор поиска повече пространство, попитайте го какво има предвид с това и защо му е необходимо. Напълно нормално е да искате време насаме в една връзка, но не трябва да правите предположения защо те се нуждаят от това. Помолете за яснота какво изпитва вашият мъж, когато поиска пространство, за да разберете по-добре от какво има нужда и дали можете да му го дадете. Ако се чувствате самотни във връзката си, можете да му кажете това. Откритата и честна комуникация е ключът към намирането на най-добрия начин за подход към тези ситуации, така че нуждите на всички да бъдат удовлетворени.

4.Някои мъже се страхуват от обвързване и интимност

И някои жени също. Това не е свързано с пола.

Някои хора изпитват страх, когато се влюбват, защото е наистина страшно да си толкова уязвим! Когато се влюбвате, има вероятност да бъдете наранени. Някои хора инстинктивно бягат от сериозни връзки, защото се страхуват твърде много от тази възможност за разбито сърце.

Това поведение е често срещано сред хората с избягващ стил на привързване. Вашият стил на привързаност е вашият начин на поведение във взаимоотношенията и е оформен въз основа на най-ранните ви взаимодействия с първите хора около вас. Трите основни стила на привързаност при възрастни са сигурна привързаност (можете лесно да обичате и да бъдете обичани от другите), стил на тревожна привързаност (склонни сте да се нуждаете от много внимание и утвърждаване, за да почувствате любов) и стил на избягване на привързаността (склонни сте да се нуждаете от много пространство и може да се почувства задушени в отношенията).

Някои изследвания показват, че мъжете са по-склонни да развият избягващ стил на привързване, потенциално поради гореспоменатите разлики в начина, по който момчетата и момичетата са третирани в детството.

Кои са повече: Мъжете или Жените в света?

5. Мъжете не се насърчават да се ангажират с чувствата си

Не е вярно, че мъжете не говорят за емоциите си. Това е просто още един стереотип, който имаме и за съжаление се превръща в малко самоизпълняващо се пророчество.

Ако сте с мъж, който се бори да говори за емоциите си, бъдете нежни и окуражаващи с него. Задавайте му въпроси, които му помагат да се отвори, и изразете благодарност, когато го направи. Дайте му подкрепа, когато говори за чувствата си, за да знае, че е в безопасност с вас.

Липсата на комуникация може да съсипе една връзка, така че това определено е област, върху която трябва да се работи за всички двойки, в които е трудно да се говори за чувства.

6. Мъжете не знаят какво искат жените

Но ето нещо: никой не знае какво иска някой, освен ако не му бъде казано директно. Като всеки друг, мъжете не четат мисли. Ако не кажете на някого какво искате, как можете да очаквате той да разбере?

Ако смятате, че вашият партньор не отговаря на нуждите ви или не ви дава нещата, които искате в една връзка, говорете с него за това. Много е възможно той да не знае какви са вашите очаквания или желания и един разговор за това може да промени всичко. Не очаквайте от него „просто да знае“.

7. Мъжкият мозък не е мистерия

Разбирането на мъжете не означава да прочетете всичко, което трябва да знаете за „мъжката психология“, защото в крайна сметка вашият мъж е различен от другите мъже. Дори общите тенденции в мъжкото поведение са просто тенденции и винаги ще има отклонения. Ако искате да знаете какво иска един мъж от една връзка, просто го попитайте.

Като цяло обаче просто помнете: мъжете са като всяко друго човешко същество. Те искат да получават комплименти, да бъдат обгрижвани, предизвиквани, изслушвани и обичани точно като всички нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли как се плете кръгъл козунак?

Защо се боядисват яйцата в четвъртък преди Великден?

Боядисване на яйца 2024 – пълно ръководство от А-Я

Защо задължително се яде агнешко месо за Великден?

Oткъде идва традицията за боядисването на великденски яйца? (ВИДЕО)

Какво се прави със старото яйце от Великден?

Ако варите така яйцата за Великден, нито едно няма да се пукне

Кога се ходи на гробища по Великден 2024?

Кога се меси козунак за Великден?

Направете това с яйцата, за да е жълт и пухкав козунакът

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com