Разнообразете кафето си с тези вкусни добавки

12487
Разнообразете кафето си с тези вкусни добавки
Снимка: iStock

Време е да станете креативни

Всички знаем сделката с кафето; еспресо, малко сметана и може би дори малко захар. Ясно е. Просто е. Работи. Но изчакайте малко, какво ще стане, ако ви е скучно от една и съща банална напитка? Ето как можете да го пренесете в съвсем нов вид с някои неочаквани (и все пак вкусни) неща, които да добавите към чашата си кафе.

Масло

Потапянето на лъжичка масло в напитката може да звучи като бедствие. Въпреки това, тази комбинация от горчиво и плъстно действа изненадващо добре. Нарича се още „бронирано кафе“. Само внимавайте да не прекалявате, когато става въпрос за маслото. Около половината чаена лъжичка от продукта трябва да е достатъчна, за да придаде на напитката ви интересен нов вкус.

Специално за любителите на кафе: уникални начини за приготвянето му!

Напоследък са все по-популярни алтернативни методи за приготвяне на кафе. Всеки почитател на вълшебната ободряваща напитка знае колко г...

Сол

Опитвали ли сте някога солен черен шоколад? Ако сте фен на това, със сигурност ще обичате малко осолено кафе. Макар че може да не е най-популярното допълнение към вашата закуска, солта добавя изцяло ново измерение към вкуса.

Защо солта днес може да бъде опасна

Сладолед

Афогато е топка ванилов сладолед с порция еспресо, излята отгоре. Стандартната рецепта отнема около две минути за приготвяне и още по-малко време за поглъщане. За делничен ден да вземете тази италианска класика, защо не добавите малко сладолед към вашето американо или филтър кафе? Богатата, кремообразна лъжичка ще добави цялата сладост, от която може да се нуждаете.

Пчелен мед

Ето защо не трябва да пиете чай или кафе на гладно

Много от нас имат навик да пият кафе и чай на празен стомах сутринта, без да се замислят за възможните последици и вреди от това. Тези ...

Търсите здравословна алтернатива на захарта или подсладителя? Може просто да сте го намерили. Медът е пълен с естествена сладост и енергия. Испанските латета често се състоят от мед, мляко и шот еспресо.

Кардамон

Инвестирането в прекрасен смлян кардамон може да не е толкова лоша идея. Вкусът на тази подправка е доста подобен на чай и е сериозно интензивен! Добавете малко подправка към следващото си лате, като поръсите само щипка кардамон отгоре. Това лакомство с кофеин може просто да ви изненада.

Екстракт от ванилия

Няма нищо като да изпиете вкусно ванилово лате, нали? Ако сте склонни да използвате ванилов сироп, за да придадете вкус на кафето си, време е да промените начина си. Вместо това отидете точно до източника. От време на време се поглезете с малко богат екстракт от ванилия. Добавянето на това към вашето кафе ще го изведе на съвсем ново ниво.

8 полезни за здравето навика свързани с кафето

Кафето е може би най-популярната напитка, която се консумира ежедневно от милиони хора по света. През годините са проведени редица изсл...

Кокосово мляко

Независимо дали избягвате млечни продукти или просто искате промяна, кокосовото мляко може да бъде малко вкусно допълнение към сутрешната ви чаша. Тази алтернатива на растително мляко е нискокалоричен начин да придадете на чашата си вкусно и ароматно докосване.

Разтопен шоколад

Може да сте опивали мока в миналото, но няма да сте изпитвали нещо подобно. Добавянето на парче прясно разтопен шоколад към вашето кафе е идеалният начин да подобрите вкуса и да създадете наистина великолепна напитка. Обикновено кафето работи най-добре заедно с богат, черен шоколад (целете се към 70 процента какао или повече), но не се колебайте да експериментирате и да разберете какво отговаря на вашите вкусове.

Чудото на черния шоколад

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com