Разсъжденията на един философ за левитацията

10515
Разсъжденията на един философ за левитацията

Историческите свидетелства, отнасящи се до човешката природа и скритите ѝ възможности, са също толкова важни за разбиране на нашето настояще и бъдеще, както уроците, които може да предложи историята. Така мисли д-р Майкъл Гросо, който съзнателно е изследвал левитацията и другите форми на психокинеза.

"Струва ми се, че ако… някакви истории за левитацията са правдиви… те са важни най-малкото по една причина – казва Гросо. – Това са допълнителни доказателства, които правят идеята за материализма напълно неприемлива."

В продължение на хилядолетия човечеството е имало различни "методи за диалог с божественото", казва изследователят. През последните няколкостотин години обаче хората все по-често се обръщат към абсолютния материализъм, отричайки всичко, което физически не е било измерено. И все пак проблясъците на нещо по-голямо не са измислица, те са основани на реален опит.

"Има път назад – към поетичното, вълшебното и трансцедентното измерване на човешкия опит", казва Гросо. Той е получил степен доктор по философия в Колумбийския университет и неофициално си сътрудничи с Отдела за перцептивни изследвания в университета на Вирджиния.

Гросо е написал книга за конкретен случай на левитация, който по всички признаци, изглежда, бил истински. Изследователят сключил договор с Oxford University Press за публикуване на книгата, но договорът му бил разтрогнат, когато отказал да смекчи своите изказвания по повод левитацията. Книгата ще бъде публикувана тази година от Rowman&Littlefield със заглавието "Човекът, който умееше да лети: Свети Йосиф от Копертино и тайната на левитацията".

Ученето на музика развива по-добре мозъка

Доскоро се смяташе, че музикалното обучение има благотворен ефект основно върху развитието на когнитивните способности у деца и тийнейд...

Йосиф от Копертино (1603-1663 г.) понякога увисвал за няколко секунди над земята, друг път летял високо във въздуха пред големи тълпи в Италия. Процесът по канонизиране на църквата включва дълбоки изследвания, затова има събрани много писмени свидетелства, включително 150 показания на очевидци, предоставящи подробна информация за левитацията на Йосиф от Копертино.

Някои хора днес отричат това, смятайки всички твърдения за левитацията за заблуди на религиозни фанатици или остарели суеверия за примитивно общество. Но Гросо казва: "Това е нещо реално съществуващо извън времето."

Какви чудеса е извършвал свети Йосиф и как се е отървал от Инквизицията и е бил канонизиран за светец, можете да научите в Мегавселена.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com