Редно ли е да пускаш домашния си любимец в леглото?

7084
Редно ли е да пускаш домашния си любимец в леглото?
Снимка: iStock

Има много митове за това дали е лошо кучетата да спят с нас, докато някои лекари предполагат, че това може да провокира алергии или заболявания, други твърдят, че стига да имаме необходимата хигиена, това може да бъде положително.

Спането с вашия домашен любимец може да бъде много често срещан навик, който мислим за безвреден за здравето, но медицинската общност смята друго. От 250 известни зоонозни болести, повече от 100 съответстват на съвместното съществуване на хора и техните домашни животни.

Вреди ли да имате домашен любимец, докато отглеждате дете

Домашните любимци са част от живота на много деца. Участието на родителите, откритата дискусия и планирането са необходими, за да се на...

Въпреки хигиенните правила, които се спазват у дома, домашните любимци, независимо колко ваксинирани и здрави са те, също са преносители на инфекции чрез паразитите, бактериите и вирусите, които носят в себе си.

Най-честите инфекции, които се разпространяват при хора след сън, целувка или облизване на вашето куче или котка, включват анкилостома, трихофития, кръгли червеи, болест на котешки одрасквания, устойчиви на лекарства стафилококови инфекции, лекарства, респираторни или алергични проблеми. Освен това специалистите твърдят, че тези хора често развиват нарушения на съня.

Циклите на съня при животните са различни от тези на хората. Всъщност изследванията показват, че тези, които спят с кучета или котки, им отнема повече време за да заспят и често се будят няколко пъти през нощта поради хъркане.

Домашният любимец като емоционална подкрепа

Домашните любимци са страхотна компания у дома, те насърчават емоционалното и психическото здраве на хората, помагат за намаляване на кръвното налягане, повишават физическата активност, намаляват стреса, облекчават депресията и са отлична компания за възрастни хора и деца, както и подобряват духа в семейството. Но е важно да се разбере, че хуманизирането на тази връзка до точката на сън с тях понякога предполага риск за здравето.

Хранителният режим може да удължи живота на възрастния ви домашен любимец

Домашните любимци също остаряват като хората и подобно на тях страдат от различни остри и хронични заболявания, свързани с възрастта &n...

За много психолози споделянето на стаята с домашния любимец е добра стратегия за справяне със страха на дете, което се страхува от тъмното, или този на човек, който преминава през епизоди на депресия.

Правила, които трябва да се вземат предвид

- Хигиената е от съществено значение, за да бъде това близко съжителство с вашия домашен любимец възможно най-безопасно.

- Уверете се, че вашето куче или котка имат съответните ваксини и са обезпаразитени.

- В случая на кучето, научете го да свикне с редовно къпане, както и проверявайте козината му, за да откриете бълхи, кърлежи и други паразити. Също така е необходимо вашият домашен любимец редовно да се преглежда от ветеринарен лекар.

Съвети за ефективно почистване на космите от домашните любимци

Обичате вашето куче или котка, но не обичате козината, която оставят у дома? По дрехите, мебелите и в колата... Как да се отърва от кос...

Ако е възможно, позволете му да спи в стаята, където спите и вие, но не и във вашето легло. Достатъчно е да му направите удобно за спане място, което кучето да приема като нещо лично и свое. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога мъжете се връщат при бившите си

6 начина да накарате парфюма си да ухае през целия ден

Имате ли това в кухнята си - тези неща привличат пари

Могат ли лютите чушки да са полезни за организма ни

Чесънът като чудо на природата: Неочакваните ползи за здравето

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Гордън Рамзи открива най-високия ресторант в Лондон

Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?

Тези 6 биохакинг техники ще забавят стареенето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com