Русия "открадна" обичая ни на Йордановден

40372
Русия "открадна" обичая ни на Йордановден

Светът знае малко за България и малкото неща, които знае никак не са положителни. Малко хора са чували за великата ни история, невероятната ни природа и старите обичаи, които правят страната ни това, което е.

В световноизвестният сайт 9GAG се появи снимка от България на хвърлянето на кръста за Йордановден със заглавие "Предизвикателството с ледената кофа* в Русия е по-голямо". Има 18 000 гласа и 119 коментара, качена е от българин, което прави случката още по-интересна.



Въпросът е колко всъщност знае той за българските обичаи или е невъзможно да го объръка с руски такъв? Истината е, че може би снимката е качена с Русия в заглавието, защото цял свят знае за нея и повече хора биха свързали студа там с показаното на снимката.

И все пак първият коментар под публикацията пояснява:

Бареков стана популярен в 9GAG

Политиците ни се прочуват все повече по света, но никога с добро. Или с някой гаф, или с някое изказване, което остава завинаги в "наро...

"Това не е Русия, това е България. Сцената тук е от Йордановден и хвърлянето на дървен кръст в ледените води, където всички смелчаги се хвърлят, за да го извадят. Обичаят се повтаря всяка година на 6 януари. Можеш да разбереш, че снимката е от България и по униформите на полицаите. Те винаги присъстват, защото се е случвало и някои от мъжете да се сбият за кръста."

(*Какво представлява предизвикателството: ТУК)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com