С кои постижими обещания да заместим непостижимите, които си даваме всяка година в новогодишната нощ?

2495
С кои постижими обещания да заместим непостижимите, които си даваме всяка година в новогодишната нощ?
Снимка: iStock

Познато ли ви е? Всяка година в нощта, в която очаквате новата, си обещавате безброй неща. И често не ги изпълнявате. Така правим всички. И не, не сме слабохарактерни, не сме неспособни и не това е причината, поради която не изпълняваме обещанията си и ги повтаряме всяка година. Просто си обещаваме нереалистични неща, непостижими.

Вижте кои са най-често срещаните непостижими обещания и с кои да ги замените, за да посрещнете следващата нова година с изпълнени цели.

1.       Да водя напълно здравословен начин на живот

Първо, обещанието е много общо. Второ, никой не би съумял да яде само зеленчуци 365 дни в годината и да тренира за здраве всеки ден, следейки едновременно с това погълнатите витамини, минерали и фибри. Това обещание е обречено на неуспех.

С какво да го замените? Разделете го на няколко части. „Поне едно хранене на ден да е със зеленчуци и плодове“, „Да спортувам или да ходя пеша поне 3 пъти в седмицата“, „Да си набавям повече витамини и минерали, дори да е от добавки“. Когато конкретизирате целите и посочите ясно изпълними такива, които не ви обричат на моркови до живот, вероятността да изпълните обещанието си рязко се увеличава и то става постижимо.

2.       Да живея всеки ден

Вие така или иначе живеете всеки ден. Конкретизирайте какво разбирате под „живея всеки ден“ – сбъдвам мечта, виждам се с приятели, прекарвам време с любимия, излизам в планината, помагам на някого. Когато установите кое ви прави щастливи и ви кара да се чувствате живи,конкретизирайте новогодишното си обещание.

„Да помагам на възрастен човек поне веднъж в седмицата и да се виждам с приятели всеки уикенд.“ Така звучи конкретно и изпълнимои със сигурност ще го постигнете.

Защо е хубаво да си направим равносметка преди Новата година

Правенето на равносметка се счита за добър навик, присъщ на успешните хора. Психолозите идентифицират няколко тези, които ни помагат да...

3.       Да пътувам по света

Чудесно. Всеки иска да пътува. Но формулирано по този начин, е неизпълнимо. По-добре конкретизирайте дестинация и си обещайте тази година да посетите държавата Х. След което направете проучване за екскурзиите до избраната дестинация, сравнете предложения, цени и направете ранна резервация. Така ще е по-изгодно, а вие няма да се измъкнете от обещанието си.

4.       Да бъде по-организиран и по-деен

По-добре заменете това обещание с „Да подреждам бюрото си всеки ден“, „Да говоря с шефа и колегите какви задължения мога да поема, за да израствам в кариерата.“ Оформени по този начин, обещанията са лесни, леки и изпълними.

5.       Да отслабна

9 неща, които трябва да направите преди Нова година

1. Дайте неща на други хора Някой е забравил ръкавицата си, друг - шал или настолни игри. Все пак трябва да дадеш пари или някаква пор...

Едва ли има дама, която да не си обещава това. И то си остава почти винаги обещание. Заменете обещанието с  „Да подобря фигурата си“. Това може да включва оформяне чрез спорт или процедури, а не задължително сваляне на тегло. Красивото тяло не е задължително слабо, то е стегнато. А това не става с глад.

6.       Да продължа да уча и да се самоусъвършенствам

Желанието е общо и ако го формулирате по този начин, то ще остане най-вероятно на хартия и в главата ви. По-добре посочете конкретна цел – да научите едно ниво чужд език, да преминете курс по дизайн, да запишете още една магистратура или просто да изчетете новата литература в сферата, в която работите. Това ще ви помогне да постигнете целите.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com