С тази ХИТРА ТАЙНА пържените картофки ще се получат адски вкусни

6615
С тази ХИТРА ТАЙНА пържените картофки ще се получат адски вкусни

Който и да попитате, ще ви каже мнението си за пържените картофки - че дори и да сме наясно, че не са от голяма полза за здравето, няма висша намеса, която да ни откаже от техния невероятен вкус. И няма нищо по-приятно от това да ги поставяш на масата от време на време. Кое прави уикендът приятен? Разбира се, димяща купа с пържени картофки в неделя следобед. Всъщност, прието е, че консумацията на пържени картофки няколко пъти в месеца не е застрашаващо за физическото ви състояние. А ако се упражняваме достатъчно често и внимаваме за изрядната ни форма, можем да ги хапваме още по-често.

Да поднесеш на трапезата едни хрупкави пържени картофки обаче не е толкова лесно, колкото изглежда. И в някои моменти се изненадваме, че на пръв поглед всичко ни изглежда просто, а не стават с вкуса, който ни се иска. Или са прегорели твърде много, или в сърцевината са не така мекички. А по закон имаме близки, които някак знаят как да ги правят и дори са си изградили име с тях. Затова в определени гладни моменти обявяваме на всеослушание - ядат ми се пържените картофки на мама. В заведенията пък нещата са на шанс. Понякога са станали много вкусни, друг път са твърди и не са от нашите любими. Да не говорим за веригите за фаст фууд - именно на това място пък са без всякакъв вкус. Дълго време не се развалят, което означава и че са проблем за тялото.

Затова, тук може да се научим да приготвяме пържени картофки по правилния начин. А тактиката е в едно-единствено нещо, което неголям брой домакини прилагат. Ако вкарате в работа този трик, пържените ви картофки винаги ще се получават страховито вкусни и радващи небцето. Всички ще си падат по тях и ще пожелаят още, моментално от тигана. Ще се учудите като научите колко елементарна е тайната. Тя гласи:

МОМЕНТАЛНО след като нарежете пържените картофки, ги поставете в едра купа с много студена вода, но с прибавена супена лъжица СОК ОТ ЛИМОН. По този начин картофите се получават много по-вкусни и впрочем по-полезни. Изпържват се симетрично и разцъфват със златен загар. И освен това не залепват един с други.

Ако имате мерак вашите картофки да се получат тотално вкусни, запазете ги около ДВА ЧАСА във водата. А ако сте на зор с времето 30 минути ще свършат работа.

Ето още няколко подходящи за всяка домакиня тайни:

• Разберете, че не всички сортове са добри за чудесния вкус. Картофите с голямо съдържание на нишесте е по-добре да вкарате в употреба за направата на пюре, защото те не дават ефекта на тази вкусна загоряла коричка.

• Напредналите домакини съветват да напазарувате картофи с червена или жълта кора. Белите сортове понякога стават кафеви след като ги обелите. Оглеждайте се за едри овални картофи с плътна кора, които не са с видими увреждания.

•Правилният тиган също е ключов при готвенете на пържени картофи! Перфектните картофки се поставят в чугунен тиган. Той притежава дебели стени, затопля се по-продължително и пази високата температура за по-дълъг период.

А от модерната нашенска посуда използвайте тиганът уок. Той пържи отлично и спестява олио.

И имайте последно предвид - картофките се солят добре около 5 минути преди да станат готови. Солта задържа влагата и ако сложите сол на картофите, когато са в самото начало, те ще бъдат мокри и изведнъж ще залепнат за дъното на тигана.

Бон Апети!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно