С ТЕЗИ 3 камъка ще успеем да балансираме кореновата чакра и да станем по-силни

977
С ТЕЗИ 3 камъка ще успеем да балансираме кореновата чакра и да станем по-силни
Снимка: iStock/Guliver

Чакрите са енергийните центрова на нашето тяло, всяка от тях има отделен и играе роля за цялостното здраве на духа и тялото ни. Научим ли се да овладяваме тази енергия, ние ще придобием още повече сила и енергия в себе си.
Кореновата чакра е първата основна такава. Тя се намира в основата на гръбначния стълб и е важно да е в нормално състояние, защото се грижи за половите органи и дебелото черво. А когато е дебалансирана може да изпитваме умора, депресия, негативизъм. Балансът на кореновата чакра ни носи душевно спокойствие, сигурност, сила, удовлетвореност. 
Ако искаме да постигнем хармония в кореновата чакра и да я балансираме, ето с помощта на кои 3 камъка можем да го направим:

Опушен кварц

Опушеният кварц е един от най-ефективните кристали за пречистване на аурата. Бързо елиминира отрицателната енергия, насъбрала се в нас и ги замества със спокойствие и баланс. 
Дава ни подхранваща енергия и е особено подходящ за хора, чиято работа е свързана с умствен труд, страдат от тревожност или безсъние и т.н. Тези фактори могат да доведат до дисбаланс в кореновата чакра, а опушеният кварц успява да предотврати това.
Кристалът можем да носим под формата на бижу, да поставим в дома си като декорация, да го взимаме с нас в чантата например или да поставим един и на работното място. Вариантите са много, а изборът е ваш.

Хелиотроп

Хелиотропът има силна земна връзка, затова се счита за един от най-мощните заземяващи кристали. Помага ни да балансираме чувствата и емоциите си, като премахва целия негативизъм от ума ни. Зарежда ни със спокойствие и енергия, жизнена сила, с помощта на която се чувстваме готови да се сблъскваме с всички препятствия и да ги преодолеем. Освен това, повишава любовта към себе си и самочувствието ни. Не блокира кореновата чакра, а дори напротив, позволява й да се пречисти. 
Отново по ваш избор и усещане може да носите кристалът на врата като бижу или да поставите вкъщи като аксесоар.

Оникс

Ониксът е кристал със защитни свойства, пази ни от негативната енергия и ни дава сила да се справим с враговете. Как да се пречистим чрез него? Вземете кристала в дланите си и затворете очи. Вдишвайте дълбоко, съсредоточете се в енергията му. Може да го носите навсякъде с вас или да го оставите у дома/ на работното място.
Кристалът ни помага да преодолеем страха и безпокойството, да погледнем нещата от друга гледна точка и да приемем обстоятелствата с позитивизъм. Страхът е един от основните фактори за блокирането на кореновата чакра, но чрез оникса можем да се справим и с него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com