С тези няколко трика ще направите дома си невероятно уютен

4123
С тези няколко трика ще направите дома си невероятно уютен
Снимка: iStock/Guliver

Хората се стремят да направят обстановката, в която живеят уютна и комфортна. Често, за да се постигне това, е нужен скъп и продължителен ремонт, който не всеки един би могъл да си позволи. Интериорните дизайнери, обаче, споделят няколко полезни съвета, с които ще достигнете желания уют без да се налага да фалирате.

За да се организира правилно уютно пространство в дома, не е необходимо да се учи дълги години за интериорен дизайнер. Спазването на редица прости правила ще ви помогнат да се справите с ролята на начинаещ стилист за вашето жилище.

Избор на боя

Експертите съветват да изберете боя за стени в момент, когато всички основни елементи на интериора вече са закупени. Този съвет може да изглежда странен, но ще помогне да се избегне фатално несъответствие между цялостната цветова схема и цвета на мебелите.

Не претоварвайте с подробности

Твърде много интериорни елементи могат да навредят както на визуалното възприятие на пространството, така и на неговото удобство. Големият брой вещи в стаята я прави по-малко удобна.

Картини

Помислете внимателно за поставянето на картини и плакати по стените, препоръчват експерти по интериорен дизайн. Тук няма конкретни правила, по-често всичко се проверява по експериментален метод, но все пак трябва да съставите план за декориране на стените, преди да започнете да ги пробивате за крепежни елементи.

Килими

Килимът определя стила за цялата стая, затова помислете добре преди да го купите. Подовите настилки е нужно да се сливат добре с мебелите и в идеалния случай да бъдат оразмерени така, че да паснат изцяло. Ако размерът на стаята не ви позволява да купите такъв килим, постарайте си предните крака на дивана да бъдат позиционирани върху килима. Мебелите и килимите трябва да образуват единен ансамбъл и да не изглеждат разхвърляни.

Централен елемент

Експертите препоръчват да се избере централен елемент в интериора - основната идея, около която се оформя останалата част от стаята. Това би могло да бъде камина или голяма картина в интересна рамка. Важно е да позиционирате този елемент така, че да не се припокрива с друг декор или мебели, в противен случай неговата същност се губи. Идеалното място е срещу входа на помещението

Постарайте се да направите интериора на дома стилен и функционален. Само няколко прости препоръки ще ви помогнат да освежите външния вид на вашия дом, да го направите по -уютен и по-удобен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com