Шопинг терапия – плюсове и минуси

18150
Шопинг терапия – плюсове и минуси

Диетолозите доказаха, че по загуба на калории шопингът е сравним с фитнеса. Километрите, които навъртат жените, обикаляйки магазините и моловете, с успех може да заменят поне едно занимание в спортната зала.

Освен това повечето дами изпитват огромно удоволствие, докато пълнят торбите, което е още един здравословен плюс за шопинга.

Стратегия за по-пълен портфейл

Подходът ни към дневните разходи е различен – един тегли от картата цялата си заплата наведнъж, друг си взема всеки работен ден п...

За съжаление, кръстосването на щандовете може да се превърне в мания. В Америка например пристрастените към шопинга са над 15 милиона души, като повече от 80% от тях са жени. Още 55 милиона се намират на границата на този синдром. Напред са и европейците. Само в Англия от 2 до 10% от населението страдат от натрапчива мания за пазаруване, което е около 1 милион души.

Линията, разделяща удоволствието от пазаруването и зависимостта от шопинга, е много тънка, затова и лесно се пресича, без да се забележи какво се случва. Учените са измерили активността в тази част от кората на главния мозък, която отговаря за здравия разум. Оказва се, че в предвкусване на пазаруването при много жени тази способност изчезва. А частта, отговаряща за емоциите, се нажежава до краен предел.

Признаци, че шопинг манията може да ви е превзела:

- Ако желанието ви да пазарувате е толкова силно, че губите контрол над поведението си, а след време изпитвате вина, разочарование и озлобление.

- В магазините не се замисляте над това какво реално ви е необходимо, а се хвърляте с главата надолу и харчите, докато имате пари.

Германия е изправена пред нова салафитска опасност

Председателят на Службата за защита на конституцията на Германия Ханс-Георг Масен предупреди за нова салафитска опасност, съобщават м...

- Ако пазарувате предимно когато сте потиснати, ядосани или за да се изключите от проблемите, а в същото време непрекъснато се връщате към тревожните мисли.

- Заричате се да не купувате излишни вещи, с които и без това сте задръстили дома си, но въпреки това редовно се прибирате с огромни и ненужни пакети.

Според психолозите проблемите най-често възникват, когато се появят трудности във взаимоотношенията, невъзможност открито да изявите чувствата си, недостиг на признание и разбиране, болезнено желание да ви обърнат внимание по какъвто и да било начин.

Трудно е сами да се справите с пристрастеността си, затова най-добре е да се обърнете към специалист.

Няколко съвета за цивилизован шопинг:

Жената с най-големите силиконови гърди в Европа

28-годишна германка, която се налага с прозвището Мадам Бешайн, е притежателка на най-големия силиконов бюст в Европа. Чашките на чудов...

- Не пазарувайте без предварителен план. Това трябва да стане девиз на всеки, който иска да се сдобие с нужните и качествени вещи.

- Ако не сте уверени в познанията си за качествата на стоките и не можете да различите оригинала от ментето, отправете се към фирмените магазини. Заобикаляйте разпродажбите.

- Не пренебрегвайте фактора цена. Определете колко сте готови да похарчите и не се поддавайте на рекламите. Пазете се от стоките, чиито цени рязко падат. Качествената вещ си остава такава и търговците не свалят драстично цената й.

Източник: health.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com